Головна Новини Політика президент Новий рейтинг політиків: хто наздоганяє Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий рейтинг політиків: хто наздоганяє Зеленського

Поки що президенту вдається тримати лідерство

15 лютого 2021, 12:02
Поділіться публікацією:

Володимир Зеленський знову би став президентом України, якби вибори проходили зараз. Хоча й підтримка українців чинного глави держави значно скоротилася. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), яке було проведене 5-7 лютого 2021 року.

Новий рейтинг політиків: хто наздоганяє Зеленського

Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Найбільше голосів, згідно з опитуванням КМІС, має Володимир Зеленський – за нього проголосували б 16,2% серед усіх респондентів, а 22,7% — серед тих, хто визначився з вибором.

Друге місце посів би експрезидент, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко, в якого результат становить 13,1% серед усіх опитаних і 18,3% серед тих, хто визначився.

Третю позицію зайняла б лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко. ЇЇ показники, відповідно, 10,3% і 14,5%.

У топ-5 потрапили, заданими КМІС, один із лідерів ОПЗЖ Юрій Бойко (відповідно, 8,1% і 11,4%) та лідер партії "Сила та честь" Ігор Смешко (5,9% і 8,2%). Нижчі результати отримали Віктор Медведчук, Володимир Гройсман, Анатолій Гриценко, Дмитро Разумков. Менш як 2% підтримки у таких ймовірних кандидатів у президенти України, як Віталій Кличко, Олександр Вілкул, Артем Ситник.

Новий рейтинг політиків: хто наздоганяє Зеленського - фото 2

Нагадаємо, нові рейтинги (від КМІС) показали чергові дива. У лідерах — "Євросолідарність", далі йдуть "ОПЗЖ", "Слуга народу", "Батьківщина", "Сила і честь" і "Радикальна партія Ляшка". Це вже четверте соцопитування від відомих соціологічних компаній з початку лютого. "Коментарі" з'ясували в експертів, про що говорить така динаміка і різноманітність результатів (у Центру Разумкова в лідерах — "Слуга народу", у соціологічної групи "Рейтинг" та "Української соціологічної групи" — лідирує ОПЗЖ).

Як раніше повідомлялося, у "Батьківщині" та "Євросолідарності" почали "качати" тему сильного прем'єра, "сватаючи" на ці посади Тимошенко і Порошенка відповідно. У "ЄС", правда, уточнюють, що таке можливо лише після дострокових виборів до парламенту. Експерти розповіли, чи чекати українцям повернення "старої гвардії".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ирина

15 лютого 2021, 17:44

Шо там , Клича в спину дышит? https://kosatka.media/uk/category/gaz/news/pravitelstvo-i-mestnye-vlasti-podpisali-memorandum-o-nepovyshenii-tarifov-na-otoplenie-i-goryachuyu-vodu


Новини