Головна Новини Політика президент Новий наступ РФ із півночі: Зеленський роз'яснив заяву Буданова
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий наступ РФ із півночі: Зеленський роз'яснив заяву Буданова

Глава держави поспішив заспокоїти українців тим. що нові наступи РФ можуть бути, але це не означає, що вони будуть

15 липня 2024, 15:42
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський заявив, що сказане главою ГУР Міноборони Кирилом Будановим не вірно сприйняли, коли той у недавньому інтерв'ю говорив про загрозу російського наступу з півночі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це президент заявив під час прес-конференції.

Новий наступ РФ із півночі: Зеленський роз'яснив заяву Буданова

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

Зокрема президента попросили прокоментувати заяву Буданов про підготовку російського наступу з півночі. А також розповісти, що потрібне Україні, щоб відобразити його.

"Я після цієї заяви зателефонував генералу Буданову, і він сказав, що трохи не так його зрозуміли. Ми розуміємо, що наступи можуть бути… просто можуть бути. Я вважаю, що на Сході найскладніша ситуація, на мою думку та на думку командування ЗСУ .Вважаємо, що на Харківщині зроблено серйозну роботу, щоб унеможливити потужний наступ з півночі", — зазначив Володимир Зеленський.

За його словами, зупинка наступу росіян у Харківській області дозволила затягнути туди війська з різних куточків, що стояли вздовж російсько-українського кордону. І це унеможливило накопичення сильного угруповання на інших ділянках.

"Це те, про що я отримав інформацію і ділюся з вами. Те, що маю від різних розвідок нашої держави", – додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, в інтерв'ю "NV" глава ГУР Міноборони України Кирило Буданов заявив, враховуючи бажання Кремля мобілізувати ще 300 тисяч росіян, не можна говорити, що загроза нового наступу росіян на північ України остаточно зникла.

"Якщо я почну відповідати на це питання (про атаку РФ з півночі, — ред), ми з вами ще спровокуємо паніку. Скажімо так: проблеми є, вони мають тенденцію до загострення", — сказав головний розвідники країни.

При цьому Кирило Буданов додав, що "катастрофи немає, але не бачити проблем не вдасться". Ця відповідь була після питання журналіста про те, чи вплинуть плани Кремля мобілізувати 300 тисяч росіян на наступ окупантів на сході і півночі в найближчі місяці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини