Головна Новини Політика президент Не Китай: Зеленський назвав країну, яка допомагає Росії збільшити виробництво зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

Не Китай: Зеленський назвав країну, яка допомагає Росії збільшити виробництво зброї

Зеленський заявив, що Путін має намір зрівнятися з ЄС у виробництві боєприпасів

28 жовтня 2024, 22:45
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський під час саміту Україна – Північна Європа в Рейк’явіку заявив, що Північна Корея допомагає Росії нарощувати виробництво зброї. Зеленський зазначив, що наступного року Росія прагне досягти рівня ЄС у виробництві боєприпасів, а для запобігання цьому необхідно вживати заходів уже зараз.

Не Китай: Зеленський назвав країну, яка допомагає Росії збільшити виробництво зброї

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

"Ми бачимо, що Путін нарощує виробництво зброї, а режими-ізгої, як-от Пхеньян, допомагають йому із цим. Наступного року, наскільки ми розуміємо, Путін має намір зрівнятися з ЄС у виробництві боєприпасів. Ми можемо запобігти цьому лише зараз", – сказав Володимир Зеленський.

Глава української держави також наголосив на важливості приєднання України до НАТО. Він зазначив, що запрошення в Альянс стане надійним захистом від російських імперських амбіцій, що може стати кроком до припинення агресивної політики Росії.

"​Коли Україна отримає запрошення в НАТО, це стане нездоланною захисною стіною від імперських амбіцій Росії. Росія має припинити свою агресивну поведінку, і це починається з відмови від своїх амбіцій щодо України", – зауважив глава держави.

Саміт у Рейк’явіку є четвертим у форматі Україна – Північна Європа. Попередні зустрічі відбулися в Стокгольмі у травні 2023 року, а також в Осло та Гельсінкі у 2022 році.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський зробив заяву про ІндіюДругий саміт миру може ухвалити Індія. Київ готовий вислухати пропозиції інших країн щодо завершення війни, втім на основі українського формату.  Таку заяву в інтерв'ю The Times of India зробив президент України Володимир Зеленський.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини