Головна Новини Політика президент Нам потрібні переговори: Зеленський розповів, як можна зупинити війну
commentss НОВИНИ Всі новини

Нам потрібні переговори: Зеленський розповів, як можна зупинити війну

Президент України заявив, що зупинити війну можна тільки за допомогою дипломатичних переговорів із Росією

1 грудня 2021, 13:56
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський у середу, 1 грудня, під час виступу у Верховній Раді заявив, що Україні потрібні прямі переговори з Москвою, щоб припинити війну проти підтримуваних Росією сил у своєму східному Донбасі. Про це повідомляє Reuters.

Нам потрібні переговори: Зеленський розповів, як можна зупинити війну

Президент України Володимир Зеленський виступає перед депутатами під час засідання Верховної Ради в Києві - Reuters.

Зеленський виступав у парламенті після того, як Україна закликала НАТО підготувати економічні санкції проти Росії та посилити військову співпрацю з Києвом як спосіб утримати Кремль від початку нового нападу після нарощування військ на кордоні.  

Україна та її союзники в НАТО занепокоєні щодо переміщення російських військ біля кордонів України цього року, оскільки тривалий конфлікт на сході України може перерости у війну між двома сусідами.

Росія звинувачує Україну та Сполучені Штати в дестабілізуючій поведінці та відкидає розмови про новий напад Росії як брехливі та підбурюючі заяви. У середу, 1 грудня, розпочався новий етап військових навчань біля кордону України.

"Ми повинні сказати правду, що ми не зможемо зупинити війну без прямих переговорів з Росією, і сьогодні це вже визнали всі зовнішні партнери", – сказав Зеленський.

Адміністрація Зеленського стверджує, що намагалася організувати особисті переговори між президентом і лідером Росії Володимиром Путіним, але її прохання були проігноровані.

У Кремлі заявили, що президент Путін не проти ідеї переговорів із Зеленським, але що переговори заради переговорів безглузді і Москва хотіла б, щоб для зустрічі був підготовлений належний порядок денний.

"Я не боюся з ними прямої розмови, ми не боїмося прямого діалогу, ми знаємо, які з європейських країн підтримують Україну", – сказав Зеленський.

Зеленський виступив у Верховній Раді, яка була оточена посиленою охороною офіцерів Нацгвардії.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Росія заявляє, що ЗСУ керує НАТО і відправляє війська на Донбас.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини