Головна Новини Політика президент На що Саймон Шустер натякнув Зеленському і до чого тут Залужний
commentss НОВИНИ Всі новини

На що Саймон Шустер натякнув Зеленському і до чого тут Залужний

Журналіст Саймон Шустер в Time опублікував статтю, в якій «ущипнув» президента Володимира Зеленського, вказавши, що рейтинги довіри до Валерія Залужного вищі, і він при необхідності може його замінити, відзначає політтехнолог Олексій Голобуцький

14 лютого 2024, 11:00 comments1659
Поділіться публікацією:

Стаймон Шустер опублікував у Time провокативну статтю, яка, на перший погляд, здається компліментарною до Володимира Зеленського, який зумів залагодити конфлікт з Валерієм Залужним і без потрясінь відправив його у відставку з посади Головнокомандувача ЗСУ.

На що Саймон Шустер натякнув Зеленському і до чого тут Залужний

Зеленьский отримав натяк із приводу Залужного

Проте, каже Голобуцький, ця стаття насправді про політичні перспективи Залужного. Експерт звернув увагу, що в ній вказано – рейтинг довіри до Зеленського, за даними опитування, становить 62%, а у колишнього головкома – 88%.

Окрім того, Шустер відзначив, Залужний розуміє, що стати президентом було б досить просто з правильною командою і правильною програмою. Про це начебто журналісту сказав речник генерала ближче до кінця 2022 року.

"Він готовий. Але я не впевнений, що він на це піде. Якщо все буде добре, якщо він побачить, що робляться правильні кроки, правильне ставлення до ветеранів, до сімей загиблих, якщо справді боротьба з корупцією є жорсткою, а армія міцніє, він може відмовитися від цього. ...Щодо наступного етапу кар’єри Залужного, то офіцер сказав: "Час покаже",
- сказано в статті.

Тобто, говорить Голобуцький, Шустер натякнув Зеленському, що ситуація для нього може змінитися.

"Якщо ситуація з усім переліченим включно з корупцією і забезпеченням армії буде такою як зараз і Зеленський не впорається з виправленням — Залужному доведеться братись до справи самому. І отримати мандат від виборців на це буде просто",
— додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що начебто між Володимиром Зеленським та Валерієм Залужним був конфлікт. За даними експертів, президенту не подобалось, що рейтинги тодішнього головкома вищі, як в нього самого, і він може почати політичну кар’єру. Як результат, Залужного звільнили, щоб до виборів про нього забули, а його рейтинги підтримки впали.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Аrtem

15 лютого 2024, 15:11

Шустер пише про країну, де є нормальна конкуренція та демократія. Наші реалії від таких дуже відрізняються. Залужний скоріше покине країну у цілях своєї безпеки. Адже НАБУ, СБУ у будь-який момент можуть зайнятися його справами. До того же військові, які можуть фізично підтримати Залужного та його захистити, зараз на фронті. Через те Зеленський і не рефлексує та надто впевнений у собі.


Новини