Головна Новини Політика президент Місце зустрічі кордон. Зеленський звернувся з пропозицією до Дуди та Туска
commentss НОВИНИ Всі новини

Місце зустрічі кордон. Зеленський звернувся з пропозицією до Дуди та Туска

Президент Володимир Зеленський заявив, що українські урядовці будуть на кордоні з Польщею. Він закликав очільників Польщі теж туди прибути і додав, що готовий зустрітися з ними на кордоні, щоб вирішити проблему блокади

21 лютого 2024, 17:17
Поділіться публікацією:

Володимир Зеленський у відеозверненні повідомив, що доручив представникам уряду до 24 лютого прибути на україно-польський кордон, щоб спільно із польськими колегами вирішити проблему із протестами фермерів.

Місце зустрічі кордон. Зеленський звернувся з пропозицією до Дуди та Туска

Володимир Зеленський

Окрім того, очільник України звернувся до президента Польщі Анджея Дуди та прем’єр-міністра Дональда Туска з пропозицією також приїхати на кордон для спільного вирішення проблеми.

"І я прошу тебе, Дональде, пане премʼєр-міністре, теж приїхати до кордону. Анджею, пане президенте, я прошу тебе підтримати цей діалог. Це національна безпека. Ми не маємо це затягувати. Найближчі дні дають нам шанс це зробити",
- наголосив президент.

При цьому Володимир Зеленський підкреслив, що він також готовий приїхати на україно-польський кордон разом з представниками українського уряду.

Також президент України звернувся до Європейської комісії із закликом зберегти єдність у Європі та делегувати свого представника на зустріч, яка може відбутися на найвищому рівні на україно-польському кордоні.

"Це фундаментальний інтерес Євросоюзу. Тому Україна звертається до Єврокомісії, щоб у цій зустрічі взяв участь представник Єврокомісії"
, — підсумував Зеленський.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський провів селекторну нараду із урядовцями щодо ситуації на україно-польському кордоні та пообіцяв швидкі кроки для її вирішення.

Разом з тим, стало відомо, що польський уряд планує вперше за 30 років зустрітися з польськими фермерами, щоби вирішити проблему протестів. Очікується, що така зустріч відбудеться 26 лютого.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини