Головна Новини Політика президент Масовані атаки дронами: як Україна планує захистити населення – заява Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Масовані атаки дронами: як Україна планує захистити населення – заява Зеленського

Минулої ночі сили ППО знищили понад 50 "шахедів" у 14 областях

сьогодні, 17:09
Поділіться публікацією:

Президент України повідомив, що за останню добу сили ППО збили понад 50 ворожих дронів у різних регіонах країни. Ворог продовжує масовані атаки, але єдність міжнародних партнерів та нові засоби боротьби допоможуть захистити населення. Про це йдеться в дописі Володимира Зеленського на його сторінці в Telegram.

Масовані атаки дронами: як Україна планує захистити населення – заява Зеленського

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що минулої ночі українські захисники збили понад 50 безпілотників, запущених Росією. Загалом, за останній тиждень, по Україні було випущено більш як 400 ударних дронів-камікадзе. Ворог також використовував ракети та авіаційні бомби для атак. 

За тиждень Росія запустила близько 20 ракет, понад 800 керованих авіабомб і майже 400 дронів-камікадзе різних типів. Президент підкреслив, що для зупинки цих атак потрібна спільна позиція міжнародних партнерів та надання Україні далекобійної зброї, що дозволить захистити більше життів. Уже на наступному тижні питання допомоги буде обговорюватись на черговій зустрічі у форматі "Рамштайн".


Нагадаємо, в ніч на 6 жовтня Росія провела масовану комбіновану атаку по Україні використавши ударні безпілотники та кілька різних типів ракет. В Повітряних силах повідомили про успішне знищення 56 ударних БпЛА типу "Shahed" та дві ракети у 14 областях України.

Крім того, російські війська завдали удару за допомогою безпілотників по Ізмаїльському району. Ворог націлився на припортову та прикордонну інфраструктуру. 

Також  в ніч на 30 вересня ворожі війська вчинили масовану атаку на Київ. Як і під час останніх нападів, ворог знову застосував ударні БпЛА, попередньо на кшталт Shahed. На Київ баражуючі боєприпаси заходили вночі, хвилями і з різних напрямків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини