Головна Новини Політика президент Мало не дійшло до сварки: ЗМІ пишуть, що Зеленський "зчепився" з Польщею під час переговорів
commentss НОВИНИ Всі новини

Мало не дійшло до сварки: ЗМІ пишуть, що Зеленський "зчепився" з Польщею під час переговорів

Володимир Зеленський "здивував" польську делегацію своїм тоном спілкування, зазначають ЗМІ Варшави

17 вересня 2024, 20:05
Поділіться публікацією:

 13 вересня під час зустрічі в Києві президент України Володимир Зеленський здивував польську делегацію своїм тоном у розмові з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським. Про це повідомляють польські ЗМІ, зокрема Onet і Wprost.

Мало не дійшло до сварки: ЗМІ пишуть, що Зеленський "зчепився" з Польщею під час переговорів

Зустріч Зеленського і Сікорського (фото з відкритих джерел)

За інформацією журналістів, атмосфера під час переговорів була напруженою і "близькою до сварки". Як стверджують джерела Onet, польські представники були, м'яко кажучи, здивовані стилем, у якому Зеленський вів переговори.

Зеленський, за версією польських ЗМІ, з самого початку нав'язав неприязний тон у розмові, звинувативши Польщу в недостатній підтримці України в її переговорах щодо вступу до Європейського Союзу. Коли Сікорський нагадав, що Польщі знадобилися десятиліття, щоб приєднатися до ЄС, і що терміни, запропоновані українською стороною, є нереалістичними, це не змінило ситуацію.

Також польські ЗМІ повідомляють, що Зеленський висунув Варшаві дві вимоги:

  1. Польща має надати Україні більше військової техніки.
  2. Польські військові повинні збивати російські безпілотники та ракети до того, як вони досягнуть польського повітряного простору.

На це Сікорський відповів, що подібні дії не можуть бути ухвалені без згоди НАТО. Він також погодився передати Україні винищувачі МіГ-29, але лише за умови, що Польща отримає відповідні літаки від західних союзників у заміну.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що План перемоги України готовий на 90% заявив Зеленський.  16 вересня президент Володимир Зеленський звернувся до українців із традиційним повідомленням, де розповів про ключові події дня, зокрема поділився новими деталями щодо українського мирного плану.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини