Клочок про виступ Зеленського в ООН: геморою собі і нам всім він точно після цього заробить

Зеленський розкритикував ООН за невиконання своїх обов'язків

Своїм порівнянням про ООН, як про "супергероя на пенсії" президент Володимир Зеленський може створити великі проблеми українцям. Як інформує видання "Коментарі", таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив український політолог Валерій Клочок.

Виступаючи на Генасамблеї ОНН президент України Володимир Зеленський здивував своїми висловлюваннями і оцінками на адресу ООН. Лідер українців назвав ООН "супергероєм на пенсії", а ще "дідом, який вважає, що життя його пройшла даремно". Коментуючи метафоричні образи Зеленського Валерій Клочок зазначив, що він особисто давно критикував цей інститут і цілком можна було б погодитися з позицією Володимира Зеленського. Риторика всього виступу президента була в ключі "супергерой" на пенсії.

"Я переконаний, що коли тебе шмагляют, як школяра, то навряд чи ти отримуєш від цього задоволення. Тим більше, коли тобі це говорить новоспечений неофіт в міжнародній політиці. Десь так відчував себе Генсек ООН Антоніо Гутеріш. Безумовно, ООН не той. Але ти повинен розуміти, з чим ти йдеш з усім світом ва-банк ", - написав політолог.

Валерій Клочок зазначив, він далекий від думки про те, що Зеленському вдасться "апгрейднути" міжнародну політику і зробити її а-ля "95 квартал", тому що власне в цьому стилі і був його виступ. А ось геморою собі і всім українцям він точно після цього точно заробить.

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент Зеленський, виступаючи з трибуни ООН, дав пораду Росії і розповів, що може зробити Україну щасливою.

Також раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Володимир Зеленський розкритикував ООН за небажання взяти участь в "Кримській платформі".