Головна Новини Політика президент Хто, окрім G7, приєднався до гарантій безпеки України: відповідь Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто, окрім G7, приєднався до гарантій безпеки України: відповідь Зеленського

Володимир Зеленський повідомив, що до гарантій безпеки України, окрім G7, приєдналися ще 6 країн – Чехія, Данія, Нідерланди, Норвегія, Іспанія та Швеція

14 липня 2023, 07:30 comments5335
Поділіться публікацією:

Так звані "гарантії безпеки" для України, запропоновані країнами "Великої сімки", викликали велику цікавість у інших країн. Так, за першу добу після саміту НАТО у Вільнюсі під гарантіями також підписалися Чехія, Данія, Нідерланди, Норвегія, Іспанія та Швеція. Як передає портал "Коментарі", про це у своєму відеозверненні до українців заявив президент України Володимир Зеленський.

Хто, окрім G7, приєднався до гарантій безпеки України: відповідь Зеленського

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офіса президента

Президент наголосив, що саміт у Вільнюсі виявився дуже успішним для України, адже Києву вдалося провести важливі переговори практично з усіма членами Альянсу. Результатом цих переговорів є домовленості та запевнення країн-союзників у тривалій підтримці України. Ці домовленості, зазначив Зеленський, дають йому всі підстави розпочинати вже зараз підготовку до наступного саміту НАТО у Вашингтоні.

Володимир Зеленський висловив подяку від імені українського народу тим країнам, які не входять до "Великої сімки", але вже погодилися підписатися під гарантіями безпеки України. При цьому, впевнений український лідер, перелік країн, які підписуватимуться під цими гарантіями, постійно увалюватиметься.

"Україна та США будуть вести перелік держав, які приєднуватимуться до нашої спільної з "Великою сімкою" декларації про гарантії безпеки на шляху до НАТО", – зазначив Зеленський.

Читайте також на порталі "Коментарі" — підсумки саміту НАТО, який 11-12 липня проходив у Вільнюсі, ще довго залишатимуться однією з топ-тем. Українська сторона, не отримавши запрошення до Альянсу з чітко окресленими термінами, шукає позитив у гарантіях безпеки від країн "Великої сімки" (G7). Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що вільнюський саміт Альянсу продемонстрував, наскільки російське повномасштабне вторгнення в Україну відкинуло цілі, заради яких, як стверджує Кремль, він розпочав війну (не допустити розширення НАТО). На думку CNN, американський президент Джо Байден зумів нагадати американцям, чому Вашингтон змушений і надалі витрачати мільярди доларів на підтримку України. Своїми оцінками саміту, який, на жаль, не зумів стати історичним, продовжують ділитися із виданням "Коментарі" експерти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини