Головна Новини Політика президент Грошей немає, але ви тримайтеся: Зеленський розкритикував місцеві локдауни і вимагає фінансової підтримки українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Грошей немає, але ви тримайтеся: Зеленський розкритикував місцеві локдауни і вимагає фінансової підтримки українців

Президент чекає від місцевої влади відповідних пропозицій, щоб вже наступного тижня розглянути та затвердити їх

20 березня 2021, 09:33
Поділіться публікацією:








Згідно з рішенням комісії з ТЕБ та НС, місцева влада не може вводити посилені карантинні обмеження в регіонах без комплексу підтримки громадян. Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський, говорячи про підсумки засідання РНБО, передає ТСН.

Грошей немає, але ви тримайтеся: Зеленський розкритикував місцеві локдауни і вимагає фінансової підтримки українців

Володимир Зеленський - фото з відкритих джерел

"На моє переконання, всі ці заходи не можуть вводитися ними в форматі "заборони є, підтримки немає ", або, якщо завгодно, за принципом" грошей немає, але ви тримайтеся". Логічно, що про різні форми підтримки, вводячи локдаун на місцях, повинна подумати й місцева влада. І, разом з посиленням карантину, розробити комплекс заходів для підтримки", — сказав глава держави.

Володимир Зеленський підкреслив, що в січні, за його дорученням, Кабінетом міністрів був підготований комплекс заходів підтримки, який включає виплати на дітей, податкові канікули, пряму фінансову допомогу бізнесу та інші стимули.

"Я чекаю від місцевої влади відповідних пропозицій, щоб вже наступного тижня розглянути і затвердити їх на Конгресі місцевих і регіональних влад при президенті України", — продовжив президент.

Нагадаємо, що вчора, 19 березня, відбулося засідання РНБО, на якому були прийняті чергові санкційні рішення. Так, під спеціальні обмеження потрапили як президент-утікач Віктор Янукович та інші політичні діячі, близькі до його оточення, так і майже двадцять компаній, пов'язаних з надрокористування України. Експерти вважають, що на жаль, конкретики, а точніше чогось радикального, не прозвучало, Правда, на ринку надр або можливий переділ, або витіснення ряду компаній. Питання в тому, хто буде вигодонабувачем — кому перейде контроль над надрами, звідки витісняють діючих гравців. Не було надано чіткого пояснення щодо нових компаній для яких були введені санкції — навіть на уточнююче питання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Виталий

20 березня 2021, 09:51

Перекладывание ответственности за состояние системы МОЗ и "рекомедаций". Проанализируйте статистику 2019 2020г.г. умерших и новорожденных. Очень многое прояснится.


Новини