Головна Новини Політика президент Експерт про Хомчака: Зеленський досі не виправив свою головну кадрову помилку
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт про Хомчака: Зеленський досі не виправив свою головну кадрову помилку

Політолог Юрій Лучин проаналізував кадрові помилки президента і пояснив, чому в команді Зеленського досі є «люди Богдана»

31 липня 2020, 19:55 comments1207
Поділіться публікацією:

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак залишився "останнім" ставлеником Андрія Богдана, який поки що зберігає свою посаду і продовжує працювати в команді Володомира Зеленського. Причини, за якими Президент не звільняє військового, незважаючи на недоліки його роботи, розібрав політичний оглядач Юрій Лучин. Про це повідомляє видання Hyser.

Експерт про Хомчака: Зеленський досі не виправив свою головну кадрову помилку

Відзначається, що такі протеже Богдана, як Олексій Гончарук та Руслан Рябошапка, заслужено втратили свої крісла. А Хомчак досі утримується при владі, але тільки тому, що зміг втертися до Зеленського в довіру.

"З основних креатур Богдана, втім, поки ще є ті, що зберегли свої посади. До таких належить і головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак. Останньому вдалося втертися в довіру Зеленському та фактично позбавити президента доступу до альтернативної інформації щодо справ в українській армії. Хомчак "підкупив" Зеленського удаваною відданістю і постійними запевненнями в стилі: "у нас все під контролем" ", — підкреслює оглядач.

Він пояснює, що президенту, який завжди був далекий від військових справ, дуже важливо чути саме такі слова в контексті стратегічних і навіть геополітичних оборонних питань.

"Ще Хомчак "бере" Зеленського тим, що все життя провів в армії, і на думку президента, до цих пір "гол як сокіл" (що, звичайно ж, не так). Свій "зв'язок" і "дружбу" Хомчак з Богданом, до слова, ніколи не приховували. І просуваючи Хомчака на посаду головнокомандувача ЗСУ, всупереч фактам, що говорять про боягузтво і неавторитетність Хомчака в армії, Богдан в ту пору активно заручався підтримкою Геннадія Корбана. Сьогодні головнокомандувач ЗСУ вдає, що бере "під своє крило" всі побажання і стратегічні завдання президента. Така манера поведінки для нього — гарант подальшого збереження посади. Але по факту, за майже рік правління Хомчак завдав непоправної шкоди українській армії і її обороноздатності", — зазначає оглядач і пояснює, що докази деморалізації військових і процвітаючої корупції в армії на постійній основі публікують експерти, волонтери та ветерани АТО.

Але все це, як і важлива моральна сторона Хомчака (планування Іловайської операції, яка завершилася котлами, трагічною загибеллю солдатів і втечею самого Хомчака), на радість Богдану, до уваги президентом поки не береться, констатує Лучин.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Офісі президента відповіли на заяву Росії про своє бажання вийти з переговорів по Донбасу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини