Головна Новини Політика президент Експерт дав пораду, як назавжди «закрити» дискусії про нелегітимність президента
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт дав пораду, як назавжди «закрити» дискусії про нелегітимність президента

Президент Володимир Зеленський натякнув, що розмови щодо легітимності/нелегітимності Президента у травні місяці йдуть з Москви. Проте, як відзначив в Фейсбуці правник Андрій Магера, є спосіб, як «закрити рота» РФ

26 лютого 2024, 10:53
Поділіться публікацією:

Як відзначив колишній член Центрвиборчкому Андрій Магера, виходячи з положень статей 38, 64, 103, 108 Конституції, Президент України залишається легітимним і після травня. Зокрема, стаття 64 говорить про те, що в умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень. При цьому стаття 108 Конституції України вказує, що повноваження Президента України припиняються достроково у разі: відставки; неможливості виконувати свої повноваження за станом здоров'я; усунення з поста в порядку імпічменту; смерті.

Експерт дав пораду, як назавжди «закрити» дискусії про нелегітимність президента

Андрій Магера

"Ось, щоб більше не було таких розмов, то що заважає Президентові звернутися до Конституційного Суду України за офіційним тлумаченням статей 38, 103, 108 в аспекті статті 64 Конституції України?",
— підкресли Магера.

При цьому, на його думку, підозрювати у роботі на Москву тих, хто вважає інакше, є полюванням на відьом.

До речі, очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов підкреслив, що окупанти готують операцію "Майдан-3". Її мета — поставити під сумнів процес ухвалення рішень в Україні після того, як президентські вибори в Україні не будуть проведені у березні цього року.

Очільник розвідки додав, що росіяни провалять цю операцію, оскільки Україні відомі всі її нюанси. Буданов розповів, що в Кремлі планують створити ситуацію, при якій поставити під сумнів легітимність не стільки президента, а прийняття всіх рішень в Україні. Загарбник очікує, що зможе добитися у травні "певної смути" в суспільстві і дезорієнтованості у владі. Після цього на початку червня росіяни хочуть нанести масштабний удар на сході, оскільки начебто в армії не будуть розуміти, хто керує військом і чиї накази воно повинно виконувати.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Україні точилися дискусії із приводу того, чи можна проводити вибори у воєнний час. Від цієї ідеї було вирішено відмовитися, адже Конституція забороняє їх проводити під час війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

27 лютого 2024, 17:20

Поздравляю ! Появился еще один незаменимый вечно легитимный вова. Все как на болотах.

Правдоруб

26 лютого 2024, 11:20

бред! зеленський зрадник і має за це все відповісти, в травні він піде або вас всих винисим. І рашка тут не до чого.


Новини