Головна Новини Політика президент «Дуже змістовний день»: Зеленський попередив українців про важливі новини
commentss НОВИНИ Всі новини

«Дуже змістовний день»: Зеленський попередив українців про важливі новини

Президент каже, що у п'ятницю буде багато внутрішньоукраїнських новин

8 липня 2022, 09:35 comments1358
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський заявив, що сьогодні, 8 липня, буде багато внутрішньоукраїнських новин – на всіх чекає дуже змістовний день. Як передає видання "Коментарі", про це президент заявив у вечірньому відеозверненні.

«Дуже змістовний день»: Зеленський попередив українців про важливі новини

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

"Продовжу серію звернень до європейських парламентів – на черзі Словенія. Завтра ж буде й багато внутрішньоукраїнських новин – попереду дуже змістовний день", – зазначив президент.

Володимир Зеленський зазначив, що після завершення конференції у Лугано, яка була присвячена відновленню України, чиновники "вже мають домовленості щодо невідкладної допомоги нашій державі у розмірі понад 2 млрд доларів".

За його словами, ці кошти будуть спрямовані на посилення бюджету та підготовку до зими.

Глава держави додав, що вагомою підтримкою і зараз, і протягом опалювального сезону є експорт української електроенергії до країн Євросоюзу, який уже розпочався. Ціна на електрику на європейському ринку є вищою, ніж в Україні, і це дозволить енергокомпаніям використовувати зароблені кошти для забезпечення українських споживачів. Причому за незмінних тарифів.

Зазначимо, з 30 червня Україна розпочала комерційний експорт електроенергії до ЄС. Першим напрямом для постачання стала Румунія. 7 липня Україна розпочала експорт електроенергії до Словаччини у розмірі 50 МВт-год.

Читайте також на порталі "Коментарі" — "Ми всерйоз ще нічого не розпочинали": Путін зробив заяву про війну в Україні та попередив, що від свого в Україні не відступить.

Також видання "Коментарі" повідомляло — у Білорусі склали план ударів по Польщі: що це означає, чи готові Мінськ та Москва воювати проти НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини