Головна Новини Політика президент Другий термін для Зеленського: які шанси у президента
commentss НОВИНИ Всі новини

Другий термін для Зеленського: які шанси у президента

Чи зможе Зеленський залишитися президентом на другий термін - думки експертів

29 січня 2021, 13:09 comments1829
Поділіться публікацією:

Чутки про другий термін Зеленського, їх спростування і так далі — хто і навіщо веде цю гру і які шанси Зеленського отримати другий президентський термін розбиралися українські експерти.

Другий термін для Зеленського: які шанси у президента

Колаж "Коментарів" - автор Дмитро Романюк

"Зеленський переможе будь-якого зі старих політиків"

Політолог Віктор Таран вважає, що ситуацію навколо "другого терміну Зеленського" продукує його оточення.

"Робиться це, щоб відчути не тільки настрій всього суспільства, а й настрій лідерів думок, бізнесменів, дипломатів, олігархів. Промацують реакцію. Хто може бути потенційним союзником, хто — противником. Які тези краще застосовувати ... Але це — не більше ніж політтехнологічна гра, — вважає Віктор Таран. — Оточення Зеленського і сам Зеленський прийняли рішення, що він піде на другий термін ще в 2019-му. Він тоді сам на прес-конференції зізнався, що п'яти років може не вистачити, щоб виконати всі обіцянки. Днями цю ж тезу повторив в одному з інтерв'ю глава Офісу президента Андрій Єрмак".

На думку політолога, на даний момент у Зеленського досить хороші шанси на другу каденцію.

"За Зеленського голосують, тому що він не такий як токсичні представники старих еліт — Бойко, Порошенко, Тимошенко. Протестний електорат не дасть цим політикам другого шансу. А тому шанси є у Зеленського. У другому турі він переможе будь-якого зі старих політиків. Поламати такий сценарій може лише вихід проти Зеленського чергового нового обличчя. Ну або щодо нового. Проговорюються прізвища Кличко, Разумкова, деяких інших політиків ", — зазначає Віктор Таран.

На його думку, на даний момент немає підстав говорити, що Зеленський може піти достроково. Чи не настільки об'єднані проти нього контреліти (вони швидше воюють між собою) і не настільки консолідовано в протестних настроях суспільство.

"Другий термін для Зеленського — не чутки, а факт"

Політичний аналітик Павло Нусс зазначає: "Інформація про те, що Зеленський планує висувати свою кандидатуру на наступних чергових або, цілком ймовірно, на позачергових виборах глав держави — не чутки, а цілком достовірний факт. Який побічно підтвердив глава ОП Андрій Єрмак".

На думку аналітика, про рішення чинного президента йти на другий термін повинні були офіційно оголосити найближчим часом — з метою мобілізації мігруючого до проросійських сил електорату Зеленського.

"Як стало відомо з останніх соціологічних досліджень, рейтинг головного і єдиного, на думку "Слуги народу", опонента Зеленського — п'ятого президента України Петра Порошенка — все ближче до рейтингу Зеленського. Зараз розрив між ними становить не більше 3%. Це стало можливим через те, що виборці повертаються до п'ятого президента, ностальгуючи за часами, коли в країні була компетентна, передбачувана, професійна влада, — вважає Павло Нусс. — При Порошенко ми пережили найважчі часи 2014-2015 років, домоглися відновлення економіки. Люди це пам'ятають і усвідомлюють, що у 2019-му на виборах їх обдурили. Усвідомлюючи цей незворотний процес, інформація про наміри Зеленського поборотися за другий президентський термін і стала надбанням громадськості".

Аналітик вважає, що навіть перспективи досидіти до кінця першу каденцію у Зеленського — туманні. "А щодо перспектив другий — їх немає, тому як у нього безпрецедентний швидкісний режим обвалу рейтингу", — підкреслює Павло Нусс.

Як повідомляв портал "Коментарі", Глава Офісу Президента Андрій Єрмак назвав умову для балотування чинного глави держави Володимира Зеленського на другу каденцію у 2024 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Kymelnitskiy

30 січня 2021, 08:17

Зеленский не представляет собой ничего, как политик и является крайне ограниченным человеком. https://www.7kanal.co.il/News/News.aspx/216119 Сколько ещё терпеть этот позор?

МАКАР

29 січня 2021, 13:34

политработнтки ... политологи... ! Они и создают нужную ауру " абоненту " Искренность серьезных " пишущих голов " можно игнорировать - деньги ( а они у политологов , исполняющих заказные тексты, совсем не малые...) делают жизнь красивой . В этом тексте перечислены " токсичные " политики . Кто определил степень их токсичности ? Выборы минувшие ? Можно улыбаться : было 73 , стало ...! не ТОКСИЧНОСТЬ л и ? "...токсичные представители старых элит – Бойко, Порошенко, Тимошенко. Протестный электорат не даст этим политикам второго шанса. А потому шансы есть у Зеленского...." То есть , нам УЖЕ загрузили БЕЗЫСХОДНОСТЬ : ШАНСЫ ЕСТЬ ТОЛЬКО У ЗЕЛЕНСКОГО . Нас " делают" не президенты, премьеры и депутаты Нас " делают " политтехнологи и политологи . Делают улыбаясь в душе с серьезной маской на лице . И соревнование меж них : КТО КОГО ПОСТАВИТ У РУЛЯ - детская игра... думайТЕ !


Новини