Головна Новини Політика президент Добре, чи погано: Зеленський оцінив дію нового закону про мобілізацію в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Добре, чи погано: Зеленський оцінив дію нового закону про мобілізацію в Україні

У травні в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію

15 липня 2024, 14:44
Поділіться публікацією:

Мобілізаційна кампанія в Україні йде за планом, і на нових рекрутів навіть не вистачає тренувальних майданчиків. Про це повідомив на прес-конференції президент України Володимир Зеленський.

Добре, чи погано: Зеленський оцінив дію нового закону про мобілізацію в Україні

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

На запитання, як він оцінює хід мобілізації в Україні після двох місяців з часу набуття чинності нового мобілізаційного закону, Зеленський відповів: "Військові кажуть, що все йде згідно їхнього плану".

Водночас президент зазначив, що в Україні недостатньо тренувальних майданчиків для новобранців. "Чи можна їх розширити? Вже йде розширення!" — запевнив Зеленський.

Також він додав, що відбувається розширення тренувальної бази за кордоном. "Це одне із рішень нашої двосторонньої угоди з Польщею", — сказав глава держави.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чи справді в Україні в рази прискорилася мобілізаціяУ Міністерстві оборони відзначають позитивну динаміку в темпах мобілізації в Україні, стверджують: ситуація значно краща, ніж у березні та лютому. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

Спікер зазначив, що зараз зросла кількість громадян, які мобілізуються, і процес набув іншої інтенсивності. За словами спікера, у Міноборони розуміють: для того, щоб ці люди, які зараз мобілізуються, опинилися в армії, потрібен певний час.

Також під час цього ж ефіру спікер розповів, що у Міністерстві оборони вважають, що військовозобов'язані українці мають достатньо можливостей оновити свої військово-облікові дані до 16 липня і тому не підтримують продовження цих термінів. Спікер зазначив, що Міністерство оборони на даний момент не підтримує цей законопроект і не вважає за доцільне продовження терміну з 60 до 150 днів для оновлення даних, оскільки зараз існують можливості оновити ці дані.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини