Головна Новини Політика президент Для України не буде "Плана Маршалла": Зеленський зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Для України не буде "Плана Маршалла": Зеленський зробив заяву

Президент упевнений, що на Україну чекає відновлення, нова енергетика, нові технології, нова економіка

13 квітня 2024, 09:25 comments5969
Поділіться публікацією:

Сьогодні на території України триває сучасна повномасштабна війна, вона кардинально відрізняється від тих воєн, які були раніше у світі. Тому Україна матиме не "план Маршалла", а свій план, деталі про який дізнаємося трохи пізніше. Як передає портал "Коментарі", про це під час зустрічі зі студентами чернівецьких університетів заявив президент України Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання, чи планується після закінчення війни розробка щодо України своєрідного "плану Маршалла" Сполученими Штатами Америки та країнами Європейського Союзу.

Для України не буде "Плана Маршалла": Зеленський зробив заяву

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

"Так, вони мають деталі. Так і є. Що стосується України, передусім великий план відновлення. Авжеж, у нас сучасна війна — вона інша. Тому у нас буде не "план Маршалла", а свій план. Але, тим не менше, головні засади — вони, напевно, дуже близькі. В будь-якому випадку, це відновлення. Відновлення, нова енергетика… нові технології, нова економіка", — зазначив Володимир Зеленський.

Також, додав президент, йтиметься і про нові виклики безпеки, адже "у загроз демократії, а сьогодні це дуже серйозна загроза від різних авторитарних держав, інший захист має бути, ніж той, який був після Другої світової війни".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна пережила в ніч на 11 квітня черговий масований ракетно-дроновий удар з боку РФ, яка цілеспрямовано била по об'єктах критичної енерго-інфраструктури. За словами президента Володимира Зеленського, агресор випустив понад 40 ракет та близько 40 ударних дронів. Глава держави вкотре закликав наших закордонних партнерів надати Україні допомогу ППО та іншою оборонною підтримкою, а не заплющувати очі на те, що відбувається, не влаштовувати довгі дискусії. З аналогічним закликом звернувся до європейців головний дипломат ЄС Жозеп Боррель, присоромивши Євросоюз, який недостатньо робить для захисту України від російських атак. Що відбувається із Заходом? Чому одні країни демонструють активну підтримку України (ті ж Великобританія, Франція, балтійські держави), а інші, які раніше обіцяли допомагати, поводяться, м'яко кажучи, дивно (ті ж США чи Німеччина, де досі не наважилися передати нам далекобійні ракети Taurus )? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини