Головна Новини Політика президент ЦВК відповіла, чи буде Зеленський і далі легітимним президентом
commentss НОВИНИ Всі новини

ЦВК відповіла, чи буде Зеленський і далі легітимним президентом

Президент Володимир Зеленський буде залишатися легітимним президентом України і після 20 травня, про це говориться у відповіді ЦВК на запит «Главкому». При цьому у Центрвиборчкомі посилаються на норми Конституції

6 березня 2024, 13:43
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський цілком легітимно керуватиме державою до того терміну, поки у країні не завершиться воєнний стан, говорять у Центральній виборчій комісії.

ЦВК відповіла, чи буде Зеленський і далі легітимним президентом

ЦВК

Там підкреслили, що чинний президент повинен виконувати свої посадові обов’язки до тих пір, поки новий президент не вступить на посаду. При цьому у ЦВК додали, що президентські вибори в Україні повинні бути призначені протягом 30 днів після завершення режиму воєнного стану.

Також в ЦВК підкреслили, що впродовж дії воєнного стану президент Зеленський буде вважатися легітимним президентом, оскільки на це вказують норми Конституції, а саме: безперервність здійснення влади, а також виконання головою держави повноважень до вступу на посаду його наступника. Окрім того, в ЦВК підкреслили, що немає жодних підстав для того, аби говорити, що після завершення 20 травня функції президента мають бути передані голові Верховної Ради. Як відзначили у Центральній виборчій комісії, на це вказують статті 106 і 108 Конституції України.

У ЦВК підкреслили, що меседж про те, що Зеленський втратить свою легітимність після 20 травня – це наратив ворога, який хоче дестабілізувати українське суспільство.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Головному управлінні розвідки Міноборони попереджали, що Росія планує провести в Україні спецоперацію "Майдан-3". Її основна ціль внести сум’яття в суспільство із приводу того, що будь-які прийняті рішення всією владою в Україні після 20 травня будуть нелегітимними. Завдання дезорієнтувати військових на фронті, щоби вони не розуміли, чиї накази мають виконувати. Після цього, РФ начебто на початку червня планує піти у великий наступ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Зеленский президент

9 березня 2024, 20:53

А что, это такое ЦВК? В Украине есть Конституционный суд?

ufo

6 березня 2024, 17:53

Конечно, наш вова без срока годности как и его наболотный тезка. Два сапога пара. Будет держаться за власть пока не снесут. И чем ближе к сроку окончания полномочий, тем больше будет таких статей, где всевозможные иксперды будут утверждать, что "все нормально, зеля легитимнее всех легитимных" Олександр, согласен на 200 %. Желательно вместе со всей своей партией. Пусть сами поучаствуют в той каше, которую заварили

Олександр

6 березня 2024, 16:52

На передову зеленсьукому пора натерпілися вже хватить. такого призидента ще небачив народ.

Володимир

6 березня 2024, 16:04

Це рішення приймає Конституційний суд а не ЦВК!

Євген

6 березня 2024, 15:42

У ЦВК є повноваження тлумачити Конституцію?


Новини