Головна Новини Політика президент Чому Зеленському потрібні позачергові вибори — блогер
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Зеленському потрібні позачергові вибори — блогер

Причиною оголошення Зеленським нових виборів в Раду може стати те, що партія «Слуга народу» вийшла з-під його контролю

29 січня 2021, 17:59
Поділіться публікацією:

Президенту Володимиру Зеленському, ймовірно, доведеться знову ініціювати дострокові вибори до Верховної Ради України. Таку думку в особистій колонці на порталі "Коментарі" висловив блогер Кирило Сазонов.

Чому Зеленському потрібні позачергові вибори — блогер

Зеленському вигідно розпустити парламент знову. Фото: прес-служба ОПУ

На думку блогера, монобільшість, якою є пропрезидентська партія "Слуга народу", більше не знаходиться під повним впливом Зеленського і його команди. Дії партії Сазонов називає "бунтом на кораблі" і "демаршем".

"Депутати свідомо і відкрито ігнорують рішення Зеленського. Адже очевидно, що справа вже зовсім не у Вітренку і не в кріслі міністра енергетики. [...] Є позиція Банкової — голосуємо за цю людину на посаді віце-прем'єра та міністра. І є факт прямого саботажу з боку нардепів президентської фракції", — пише блогер.

Сазонов вважає, що Володимир Зеленський розгубив свій вплив на партію. Нібито "Слуга народу" розділилася на групи за інтересами, і вони не завжди збігаються з баченням глави держави. Через це не виходить оновити Кабінет Міністрів — щоб він був більш зручним у плані контролю і співпраці.

Саме тому президент цілком здатний розпустити парламент знову, як зробив це відразу після інавгурації.

"Щоб зібрати голоси під новий Кабмін Зеленському доведеться не просто ділитися владою, а віддати більшу її частину. В руки всіх учасників нової реальної більшості. Тобто майже всю владу — віддати. Схоже, у Володимира Зеленського немає інших варіантів, крім позачергових виборів. Тому що цей парламент він ніяк не контролює", — підкреслює Кирило Сазонов.

Блогер певен: новий уряд сприяє створенню більш лояльної коаліції. Для неї навіть не знадобиться заводити в Раду окрему велику партію, як це було з "Слугами народу". Відповідно, після виборів нардепів вийде і оновити Кабмін. А це значить — новий прем'єр-міністр.

"Тимошенко або Гройсман — найбільш логічні кандидатури", — припускає Сазонов.

Можливість оголосити нові вибори до парламенту Кирило Сазонов називає черговим тактичним ходом Зеленського. І, на думку блогера, якщо президент не хоче і далі втрачати рейтинг, йому слід на нього зважиться.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що Дмитро Ярош порадив Зеленському призначити прем'єр-міністром Петра Порошенка.

Також на порталі можна дізнатися, які ще кандидатури на пост прем'єра розглядаються у високих колах на випадок виборів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ник

29 січня 2021, 21:14

Правдоруб, согласен..только в тій скотобазі де вони зараз ховаються..

ник

29 січня 2021, 21:13

краще давайте зразу всіх перевиберемо. начнем с зеленського і ійго прихвостней.

Правдоруб

29 січня 2021, 18:07

АЗАРОВА И ЯНУКОВИЧА в премьеры или на пост президента!!!


Новини