Головна Новини Політика президент Чи можливі переговори з Путіним після підходу ЗСУ до Криму: відповідь Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можливі переговори з Путіним після підходу ЗСУ до Криму: відповідь Зеленського

Володимир Зеленський вважає логічною риторику про переговори з Путіним після підходу ЗСУ до Криму

10 липня 2023, 07:38 comments1544
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський назвав логічною риторикою заяви про те, що президент РФ Володимир Путін буде змушений шукати діалогу, коли українські війська будуть на адмінмежі з окупованим Кримом. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву президент Володимир Зеленський зробив в інтерв'ю ABC News, реагуючи на статтю The Washington Post про секретну розмову з директором ЦРУ Вільямом Бернсом у червні в Україні.

Чи можливі переговори з Путіним після підходу ЗСУ до Криму: відповідь Зеленського

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

ABC News зазначає, що Зеленський не заперечив повідомлення The Washington Post про те, що під час нещодавнього візиту Бернса до Києва українські посадовці повідомили йому, що метою контрнаступу є наблизитися до адмінмежі з Кримом, а потім примусити президента Росії Володимира Путіна до переговорів.

Відповідаючи на запитання, чи це "можливо", Зеленський сказав: "Ну, це абсолютно зрозуміла, логічна риторика, що в той момент, коли Україна досягне адміністративного кордону з тимчасово окупованим українським півостровом Крим, дуже ймовірно, що Путін буде змушений шукати діалогу з цивілізованим світом, на відміну від того, як це було до повномасштабного вторгнення, тому що він буде ослаблений".

Президент також сказав, що не відчуває "жодного тиску" з боку західних союзників, щоб український контрнаступ відбувався швидше.

"Сьогодні ініціатива на нашому боці. Ми просуваємося вперед, хоч і не так швидко [як хотілося б]. Але ми просуваємось", — зазначив він.

"Чому? Тому що закінчення гарячої фази війни та заморожування конфлікту не означатиме закінчення війни", — сказав він.

Зеленський наголосив, що "війна має закінчитися справедливістю та миром, відновленням нашої територіальної цілісності".

Читайте також на порталі "Коментарі" — тиждень перед самітом НАТО: що було у центрі уваги – чому це важливо для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини