Головна Новини Політика президент Чи може гаряча фаза війни завершитись до кінця року: відповідь Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може гаряча фаза війни завершитись до кінця року: відповідь Зеленського

Володимир Зеленський припустив, що війна в Україні може закінчитись дипломатією

19 липня 2024, 08:28
Поділіться публікацією:

Якщо всьому цивілізованому світу вдасться змусити Росію реально сісти за стіл переговорів, то є підстави стверджувати, що гаряча фаза війни може завершитися вже до кінця цього року. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку президент України Володимир Зеленський висловив в інтерв'ю ВВС.

Чи може гаряча фаза війни завершитись до кінця року: відповідь Зеленського

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

Президент нагадав, що минулого місяця у Швейцарії відбувся Глобальний саміт миру щодо війни в Україні. Володимир Зеленський заявив, що Росія, яку не було запрошено на перший захід, має взяти участь у другому саміті. Попередньо він запланований на листопад.

Глава держави сказав, що весь світ повинен чинитиме тиск на Москву, щоб переконати її сісти за стіл переговорів і розглянути можливість припинення війни.

"Це не означає, що всі території відвойовуються силою. Я гадаю, що сила дипломатії може допомогти", — сказав Зеленський.

За словами українського лідера, що слабкіша Росія буде на полі бою, то сильнішою стане Україна за столом переговорів.

"Здійснюючи тиск на Росію, я вважаю, що можна погодитись на дипломатичне врегулювання", — зазначив президент.

Зазначимо, Володимир Зеленський виступив під час пленарної сесії IV саміту Європейської політичної спільноти. Президент наголосив на двох чинниках, які можуть закінчити війну в Україні та змусити Путіна піти на мир на українських умовах.

"Ми можемо направити цю війну до її справедливого завершення силою нашої зброї та нашої дипломатії, і ми не повинні боятися цих можливостей. Чим ефективнішою буде наша протиповітряна оборона, тим безпораднішою буде Путін. Чим менше у нас буде обмежень на використання дієвої зброї, тим активніше Росія прагнутиме миру", — сказав Зеленський.

Президент України наголосив, що російські військові аеродроми, де базуються літаки, що злітають та атакують українські місця, а також місця запуску російських ракет — мають бути знищені. За словами Зеленського, це дозволить не лише знищити військові об'єкти в РФ, а й зменшить можливості Путіна вести війну проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини