Головна Новини Політика президент Чи будуть вибори в Україні наступного року: відповідь Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи будуть вибори в Україні наступного року: відповідь Зеленського

Володимир Зеленський вважає, що вибори в Україні можуть відбутися у 2024 році, якщо припиниться війна

22 червня 2023, 16:17
Поділіться публікацією:

Якщо в Україні завершаться військові дії, буде скасовано воєнний стан, настане мир, то тоді нічого не заважатиме проведенню чергових демократичних виборів. Як повідомляє видання "Коментарі", про це в інтерв'ю "BBC" заявив президент України Володимир Зеленський.

Чи будуть вибори в Україні наступного року: відповідь Зеленського

Вибори в Україні. Фото: з відкритих джерел

Репортер поцікавився у глави держави: чи реально, що відбудуться вибори наступного року? На це питання президент відповів ствердно, але назвав одну умову – обов'язкове припинення війни нашою перемогою.

"Це ж питання глобальне. Якщо ми переможемо, то будуть. Значить, не буде воєнного часу, не буде війни", — повідомив Зеленський.

Президент уточнив, що в українській Конституції прописано, що вибори в Україні проводяться у мирний час, коли немає бойових дій та загрози безпеці.

"Я дуже хочу, щоб уже наступного року був мир, і життя було таким, як було до війни", — висловив побажання Володимир Зеленський.

Зазначимо, президент також відреагував на питання про контрнаступ, зазначивши, що всім потрібно набратися терпіння та згадати, як приблизно рік тому розпочинався осінній контрнаступ. Щось схоже буде й цього року, українські війська ще наберуть темпу і звільнять українську землю.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Володимир Зеленський заявив, що Росія готує теракт на ЗАЕС — у Путіна відреагували.

Також видання "Коментарі" повідомляло – незважаючи на військовий стан і активні обстріли і бойові дії, що продовжуються, українці замислюються про те, що буде після. Коли прийде світ. У тому числі – про зміну влади. Нещодавнє опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) продемонструвало, що найбільше мешканці нашої країни хочуть зміни парламенту (майже 70%). За перезавантаження уряду бореться 47% респондентів, поміняти президента згодні 23%. Видання "Коментарі" продовжує обговорювати з експертами тенденції, які продемонструвало це дослідження.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини