Головна Новини Політика президент "Це наш принцип": Зеленський висловився про долю військових Азовсталі
commentss НОВИНИ Всі новини

"Це наш принцип": Зеленський висловився про долю військових Азовсталі

Україна боротиметься за кожного бійця, який перебуває на Азовсталі

17 травня 2022, 07:40 comments1564
Поділіться публікацією:
На дипломатичному фронті не припиняється боротьба за звільнення українських героїв, які виявилися заблокованими на території промзони "Азовсталі". Свої зусилля у цьому напрямі надають МКЧХ та ООН. Зі свого боку Україна продовжує робити все можливе, щоб життя військових із "Азовсталі" було збережено. 221 українського захисника вивезли на окуповану територію для подальшого обміну, 53 тяжко поранених доправили до лікарні на території ОРДО. Як передає портал "Коментарі", про це Володимир Зеленський заявив у відеозверненні до українського народу.

За словами глави держави, у процес зі звільнення українських захисників включено абсолютно все, задіяні всі можливі важелі держави. Професіоналізм українських військових – ЗСУ, розвідки – з одного боку та членів переговорної групи, Міжнародного комітету Червоного Хреста та ООН – з іншого боку дають надію думати, що життя українських героїв будуть збережені і вже зовсім скоро бійці опиняться вдома.

Президент підкреслив, сьогодні немає жодних інших домислів, крім одного принципу – Україна робить і зробить усе можливе і неможливе, щоб військові "Азовсталі" виявилися якнайшвидше вдома живими та неушкодженими. Кожна адекватна і розсудлива людина має цей принцип зрозуміти та прийняти.

При цьому глава держави додав, що всі нюанси щодо повернення українських військових "Азовсталі" поки що не підлягають розголосу. Єдине, що вже можна сказати – операція з рятування військових "Азова" стартувала і процес пішов. Насамперед у цьому напрямі працюють українські спецслужби та розвідка.

Також, за словами президента, особлива надія у цьому питанні на дипломатичний корпус. Дипломати працюють 24 години на добу, намагаючись заручитися міжнародною підтримкою та повернути додому бійців "Азова".

Читайте також на порталі "Коментарі" — фронт застиг у позиційній боротьбі. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю розповіли нашому виданню. Як ситуація може розвиватися надалі.

"Це наш принцип": Зеленський висловився про долю військових Азовсталі

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини