Головна Новини Політика президент "Це брехня": Зеленський різко критикує американську газету
commentss НОВИНИ Всі новини

"Це брехня": Зеленський різко критикує американську газету

Володимир Зеленський прокоментував статтю щодо кількості загиблих українських військових на війні.

сьогодні, 13:30
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент України Володимир Зеленський відреагував на інформацію видання The Wall Street Journal щодо втрат України на війні. За його словами цифра оприлюднена американською газетою "це брехня".

"Це брехня": Зеленський різко критикує американську газету

Президент України Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Володимир Зеленський прокоментував статтю WSJ, у якій йшлося про втрати Україні на війні на рівні 80 тисяч загиблих. За словами президента, українські втрати значно менші.  

"80 тисяч? Це брехня. Реальна цифра набагато менша, ніж та, що була опублікована. Значно", – сказав Зеленський.

Також на статтю американського видання відреагував народний депутат та член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони й розвідки Роман Костенко.  За його словами інформація WSJ щодо кількості загиблих українських військових виявилась завищена.

17 вересня видання The Wall Street Journal опублікувало матеріал у якому йшлося про втрати України та Росії на війні з посиланням нібито на дані західної розвідки. Згідно зі статтею втрати України становлять 80 тисяч загиблих та 400 тисяч поранених, тоді як втрати Росії – майже 200 тисяч вбитих та 400 тисяч поранених.

Останнього разу Україна офіційно повідомляла про свої втрати на війні у лютому 2024 року. Президент Володимир Зеленський заявив, що на війні загинула 31 тисяча українських військових. Росія офіційно востаннє називала кількість убитих у вересні 2022 року — 5 937 солдатів РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що підраховані втрати української та російської військової техніки за місяць боїв у Курській області.

Також "Коментарі" писали про те, що Україна розпочала новий етап війни проти Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини