Головна Новини Політика президент Буданов та Сирський не підтримали рішення Зеленського про відставку Залужного – Bild
commentss НОВИНИ Всі новини

Буданов та Сирський не підтримали рішення Зеленського про відставку Залужного – Bild

Президент Володимир Зеленський хотів відсторонити Валерія Залужного, а на його місце призначити Олександра Сирського, як більш лояльного владі, пише видання Bild, повідомляють «Коментарі»

1 лютого 2024, 13:15
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський насправді мав намір звільнити Валерія Залужного з посади головнокомандуючого ЗСУ, проте проти такого рішення виступили очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов та командувач Сухопутними військами ЗСУ Олександр Сирський.

Буданов та Сирський не підтримали рішення Зеленського про відставку Залужного – Bild

Зеленський хотів призначити Сирського замість Залужного

Як повідомляє видання з посиланням на військового аналітика Центру Європейської Ради з міжнародних відносин Густава Гресселя, новим головнокомандувачем Зеленський хотів начебто призначити Олександра Сирського. На його думку, таке кадрове рішення могло бути зумовлено тим, що Сирський "більш лояльний" до президента.

Грюссель також нагадав про ключові розбіжності із приводу війни між Зеленським та Залужним. За його словами,  Зеленський наполягав на утриманні Бахмута влітку 2023 року, натомість Залужний був проти, оскільки з військової точки зору в цьому не було сенсу. Також, за інформацією Bild, начебто головнокомандувач ЗСУ ще кілька тижнів тому хотів вивести війська з Авдіївки, проте Зеленський відмовив йому в цьому і 30 грудня особисто поїхав в місто на лінію фронту, щоб підтримати військових.

Окрім того, видання із посиланням на одного із українських офіцерів, який побажав зберегти анонімність, пише, що боротьба за владу в Україні — складна і довга історія, яка негативно впливає на загальну ситуацію.

Після скандалу довкола відставки головкома, на думку військового експерта Ніко Ланге, Зеленський і Залужний повинні з'явитися разом та "покласти край дебатам".

Нагадаємо, як писали "Коментарі", за інформаціє The Times Сирський і Буданов відмовилися замінити Залужного на посаді головнокомандувача ЗСУ. За даними видання, 29 січня генерала Залужного викликали на особисту зустріч із президентом Зеленським, під час якої він сказав його радникам, що "їхні оцінки військової ситуації радше позитивні, ніж реалістичні". Після цього, джерела The Times повідомили, що Залужний повернувся в свій офіс і заявив своїм заступникам, що "збирає речі".

Окрім того, "Коментарі" писали, що після заяв про його відставку, Залужний відповів промовистим фото із робочого місця.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/BILD_Russian
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Повстанец

1 лютого 2024, 15:47

А к чему эти провокационные заголовки про Неподдержали? Они просто зассали занять предложенную должность Главкома, потому что весь спрос с двух лиц: С Президента и с Главкома. Если бы постоянно отходили на новые позиции, то пидары уже стояли бы под Днепром и Одессой. У Победы две составляющих, политическая и военная. Не надо писать диссертации во время войны и не надо уходить в запои.


Новини