Головна Новини Політика зовнішня політика Звернення Януковича: президент-втікач назвав головну помилку України
commentss НОВИНИ Всі новини

Звернення Януковича: президент-втікач назвав головну помилку України

За словами екс-глави держави, нашій країні не слід було розривати хороші добросусідські відносини з Росією

17 серпня 2021, 11:08 comments2870
Поділіться публікацією:

Напередодні Дня Незалежності України з політичного небуття виринув президент-втікач Віктор Янукович. Текст його "святкового" звернення до співвітчизників був опублікований представниками російського пропагандистського ресурсу "РИА Новости".

Звернення Януковича: президент-втікач назвав головну помилку України

Віктор Янукович звернувся до українців напередодні Дня Незалежності. Фото: РИА Новости

У своєму виступі Янукович акцентував на розвитку України за роки незалежності, зроблених помилках всередині й поза країною, а також відносинах із державами-сусідами, насамперед із Російською Федерацією.

На думку експрезидента, за 30 років незалежності держави українська влада приймала безліч важливих рішень, серед яких були й не зовсім, на думку Віктора Януковича, правильні. При цьому він говорить, що подібні дії характерні для всіх держав, адже на те, що відбувається, часто впливають обставини, від яких не можна просто відмахнутися.

"У перші роки існування як незалежної держави Україна рухалася в парадигмі процесів, характерних для більшості країн пострадянського простору", — каже колишній політик.

На його думку, поки жителі України усвідомлювали, що робити з отриманою від СРСР свободою, економіка країни, як і раніше, працювала шляхом т.зв. "інерції" від зв'язків з іншими, теж раніше "союзними", державами. Найголовнішим партнером того часу Віктор Янукович, очікувано, називає Росію, характеризуючи її як "центральну сполучну ланку".

"Промисловість України продовжувала працювати в тісній кооперації з підприємствами Росії, Білорусі, Казахстану, інших колишніх республік, забезпечуючи наповнення держбюджету засобами, без яких на державу чекав неминучий соціальний колапс", — характеризує період 90-х в Україні Янукович.

Також президент-утікач проаналізував висловлювання першого глави незалежної України Леоніда Кравчука про головні помилки, зроблені вітчизняною владою. За словами Віктора Януковича, вважати довіру до Росії помилковою — саме по собі неправильно. При цьому експолітик не заперечує того, що у Києва з Москвою нерідко виникали розбіжності в різних галузях.

"Ми вирішували їх шляхом переговорів, взаємних поступок", — одразу пояснює Янукович.

На думку колишнього глави держави, найголовніша помилка України за роки незалежності — переривання добросусідських відносин з Російською Федерацією. Янукович упевнений, що Росія постійно провадила взаємовигідну зовнішню політику стосовно нашої держави, однак вплив Заходу на Київ нібито мав свої згубні наслідки.

Експрезидент також висловив думку, що при його перебуванні на посаді глави держави українці жили набагато краще, ніж зараз. 

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що Україна збирається розшукувати Віктора Януковича і членів його сім'ї, які втекли з України, тісно співпрацюючи з представниками Інтерполу. Як хочуть діяти, читайте в нашій публікації.

Також на порталі ви можете дізнатися, що трапилося з шикарною резиденцією в Сухолуччі, яка раніше належала Януковичу. Подробиці — в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

17 серпня 2021, 14:46

Протеже Порошенка, як і всі "патріоти"-москалі, розкрадав Україну та зробив всю країну заручником- то в Європу, то в Тайожний союз, а зараз "патріотично" повчає. Україна вже 30 років російська колонія з 30-рублевими корумпованими "патріотами" та Рошен-95 - ось і помилка. Якби не патріотична корупція та продажність ми б давно були б у Євросоюзі та НАТО, а так, кому потрібні продажні? Не існує прикладів дій самозакоханих, продажних "патріотів" на користь суспільства - скільки разів їм доручали країну, стільки разів вони створювали (збільшували штат) корумповані чиновницькі установи-термітники та влаштовували на посади кумів, друзів, регіоналів, з Рошен-95, ...

Юлия Т.

17 серпня 2021, 13:36

Витья ПроффессорЭ - иди ты на ХУЙ. Мудак конченный, предатель и тварь. Какой идиот будет тебя слушать?

василий

17 серпня 2021, 13:33

Главная ошибка украинцев в том,что они разогнав бездарных и коррумпированных коммунистических вождей,доведших большую страну до нищеты и развала,снова избрали руководить страной ...опять же тех же партийных руководителей.А как они могут построить капитализм,когда с социализмом не справились? Вот и начали они творить с украинской экономикой и финансовой системой Бог знает что.И такое натворили-навертели,что за тридцать лет независимости только они и их семьи стали жить намного богаче,а весь остальной народ бедным и разочарованным.

Ерофей

17 серпня 2021, 10:41

К сожалению он прав. За последние 7 лет полностью развалены и проданы на металлолом все промышленные предприятия Украины. Люди выброшены на улицу. Аналогично и на селе. Колхозы-совхозы развалены, земля "кусочками", как бы роздана крестьянам. А теперь, молоконасосы от власти дали "зеленый" на продажу земли. И кто ее может купить? Только иностранцы-арабы, евреи,... А наши дети, запряженные "в плуг", будут плетьями биты и таскать им " блага" земли нашей. Подло поступили подонки от Порошенка, аналогичны и "зеленые"! НАДО БРАТЬ ВИЛЫ!!!


Новини