Головна Новини Політика зовнішня політика Зустріч Зеленського та Байдена: стали відомі деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Зустріч Зеленського та Байдена: стали відомі деталі

Джо Байден отримав запрошення відвідати Україну на День Незалежності

6 травня 2021, 13:00
Поділіться публікацією:

Зустріч Зеленського та Байдена: стали відомі деталі

Володимир Зеленський - фото: Офіс Президента

Президент США Джо Байден може приїхати в Україну з офіційним візитом на 30-й День Незалежності 24 серпня. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на спільній пресконференції з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

У якому форматі може відбутися зустріч наразі невідомо.

"У якому форматі може статися ця зустріч залежить від двох країн. На цей момент запрошення від України президент США отримав", — прокоментував Зеленський.

Гарант зазначив, що ця зустріч буде дуже важливою для розвитку двосторонніх відносин. Окрім цього президент України заявив, що Америка буде збільшувати військову підтримку для нашої держави. Також Зеленський обмовився про розробку "фундаметального проекту" забезпечення безпеки в чорноморській та азовській акваторії, який поки знаходиться на стадії обговорення.

Нагадаємо, що президент Сполучених Штатів Америки розраховує зустрітися з очільником РФ Володимиром Путіним вже у червні цього року. Не виключено, що лідери двох країн зможуть поспілкуватися під час весняного турне президента Америки країнами Європи.

Раніше повідомлялося, що першим закордонним візитом Джозефа Байдена у статусі американського президента буде поїздка до Великобританії і Бельгії у червні для участі в саміті "Великої сімки" (з 11 по 13 червня) і саміті НАТО (14 червня).

Про що свідчить вибір приводів для першого візиту? Чи може водночас відбутися зустріч керівника Білого дому Джо Байдена з президентом РФ Володимиром Путіним? Чи можливі якісь глобальні рішення? На ці питання інтернет-виданню "Коментарі" відповіли експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини