Головна Новини Політика зовнішня політика Зустріч Зеленського і Байдена перенесуть: названо нову дату
commentss НОВИНИ Всі новини

Зустріч Зеленського і Байдена перенесуть: названо нову дату

Візит українського президента до Білого Дому відбудеться трохи пізніше запланованого через зміну формату переговорів

19 серпня 2021, 11:53
Поділіться публікацією:

Багато українців з нетерпінням очікують переговорів між американським і українським президентом, які заплановані на кінець серпня. За інформацією глави МЗС України Дмитра Кулеби, дату зустрічі довелося трохи змістити — через раніше незаплановані зміни у форматі заходу, інформує "Українська правда".

Зустріч Зеленського і Байдена перенесуть: названо нову дату

Байден чекає на Зеленського в Білому Домі 31 серпня. Колаж: "Сегодня"

Як поділився Кулеба під час брифінгу, Володимир Зеленський прилетить до США не 28 серпня, а 30. Офіційна ж зустріч із Байденом тепер має відбутися в останній день літа, 31 серпня.

За словами чиновника, до таких змін призвела пропозиція про зміну формату майбутньої зустрічі. Якщо раніше в планах політиків не було зустрічатися тет-а-тет без представників кожної із делегацій, то зараз такий пункт у підготовку переговорів внесений.

Також Кулеба заперечує будь-який зв'язок перенесення дати із нинішніми подіями в Афганістані.

"Станом на зараз у нас немає жодних індикаторів того, що події в Афганістані певним чином негативно впливають на підготовку і здійснення візиту президента України до США", — підкреслив міністр закордонних справ.

За словами Дмитра Кулеби, Володимир Зеленський все ще не планує обмежуватися лише офіційними зустрічами з американськими політиками у Вашингтоні. У глави української держави ще заплановані деякі справи в Каліфорнії.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що став відомий перелік питань, які представники України та Америки повинні обговорити в Білому домі. Так, слід очікувати, що їх розділять на три основні блоки. Кожен об'єднаний однією темою: політикою, економікою або безпекою. Детальніше — в нашій публікації.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чому очільнику Штатів Джозефу Байдену може загрожувати небезпека імпічменту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини