Головна Новини Політика зовнішня політика Зустріч Шмигаля з міністром фінансів США: про що домовилися
commentss НОВИНИ Всі новини

Зустріч Шмигаля з міністром фінансів США: про що домовилися

Шмигаль на зустрічі обговорив наповнення фонду U24RecoveryFund

21 квітня 2022, 20:17
Поділіться публікацією:
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час свого візиту до США зустрівся міністром фінансів Джанет Єллен. Головні теми візиту — це зброя, фінанси та санкції проти росії. Про це повідомляють "Коментарі" з посилання на повідомлення Дениса Шмигаля у соцмережі.
Очільник українського уряду зазначив, що з міністром фінансів США Джанет Єллен вони обговорили питання збільшення фінансової підтримки України та необхідність посилення санкційного тиску проти росії.
"Квітень буде важким місяцем для українського бюджету, а тому ми потребуємо підтримки від наших союзників уже зараз. 500 млн доларів для українського бюджету, які виділяють США, безумовно стануть вагомою підтримкою. Ми обговорили питання наповнення створеного нашим Урядом U24RecoveryFund. Це той Фонд, який допоможе акумулювати кошти, аби продовжувати фінансувати українську армію, всі соціальні зобов’язання, відновлення економіки та інфраструктури. Друге ключове питання — це санкції проти росії, нафтове ембарго та зупинка російської банківської системи. Російські банки шукають способи обійти санкційні політики, а тому ми домовилися спільно закривати будь-які лазівки для них. Російська банківська система має бути відрізана від світу",- зазначив Денис Шмигаль.
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про виступ Байдена щодо війни в Україні. 21 квітня Джо Байден виступив з промовою щодо підтримки України та розповів, яку ще допомогу нададуть США. Президент штатів наголосив, що Путін сподівається, що єдність Заходу буде порушена, однак союзники будуть й надалі стояти на захисті українського народу, адже це їх відповідальність.

Зустріч Шмигаля з міністром фінансів США: про що домовилися

Очільник уряду розповів про свій візит до США (фото з відкритих джерел)



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини