Головна Новини Політика зовнішня політика «Зрушень немає»: посол Великобританії розповіла, що заважає Україні стати членом НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

«Зрушень немає»: посол Великобританії розповіла, що заважає Україні стати членом НАТО

Питання про членство України в НАТО в принципі вже вирішене

9 серпня 2021, 13:23
Поділіться публікацією:

Посол Великобританії в Україні Мелінда Сіммонс вважає, що дискусії на тему членства України в НАТО вже не доречні, тому як це питання закрите. Як інформує видання "Коментарі", про це головний дипломат Великобританії в Україні розповіла в інтерв'ю "BBC News Україна".

«Зрушень немає»: посол Великобританії розповіла, що заважає Україні стати членом НАТО

Прапори НАТО и України. Фото: Українська правда

Мелінда Сіммонс зазначила, очевидний факт, що держави-члени Північноатлантичного альянсу позитивно ставляться до прагнень України стати повноправним членом НАТО. Отже, питання про те, чи може Україна приєднатися до Альянсу вже вирішене, але є й інше питання. За словами дипломата, це питання полягає в тому, що потрібно для того, щоб плани України стали реальністю. Це головне питання, яке неодноразово ставиться перед офіційним Києвом, але зрушень в цьому плані немає.

Сіммонс зазначила, що її головне завдання полягає в тому, щоб якомога більше людей знало, що таке НАТО. Друге завдання — це боротися з неправдивою інформацією, а також консультувати українську владу, підтримувати її на шляху до членства в НАТО. Як позитив Мелінда Сіммонс зазначила участь України в програмах і операціях НАТО. Тут ніяких зауважень немає, але щодо інституційних реформ, без реалізації яких неможливе повноцінне членство в НАТО, ще належить зробити багато роботи. Одна з головних реформ в сфері оборони, тут останнім часом ніяк зрушень не спостерігається. З'являються нові й нові складності, які владі в Україні треба вирішити.

Читайте також — раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що війська НАТО увійшли в Чорне море: Україна почала спільні навчання Dive-2021.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини