Головна Новини Політика зовнішня політика Зростання цін на нафту: США, Великобританія та Євросоюз збираються створити контр-ОПЕК
commentss НОВИНИ Всі новини

Зростання цін на нафту: США, Великобританія та Євросоюз збираються створити контр-ОПЕК

Міністр фінансів США Джанет Йеллен повідомила про надзвичайно активні переговори

17 червня 2022, 00:14
Поділіться публікацією:
Сполучені Штати, Великобританія та Євросоюз планують створити об'єднання країн-споживачів нафти на противагу ОПЕК, щоб повернути контроль над світовими цінами. Картель дозволить проводити загальні закупівлі та розподіляти отримані обсяги між учасниками, повідомляє французький телеканал BFM TV.
Міністр фінансів США Джанет Йеллен повідомила про надзвичайно активні переговори, спрямовані на створення картелю споживачів нафти між Вашингтоном та його переважно західними союзниками.
Метою такої ініціативи є повернення контролю за світовими цінами на нафту. Передбачається, що на саміті "Великої сімки", який відбудеться наприкінці червня у Німеччині, держави підпишуть цю угоду.
За даними ЗМІ, під час травневого візиту до США глава уряду Італії Маріо Драгі вже використав формулювання "картель покупців". Він також говорив про бажання "переконати" Організацію країн-експортерів нафти збільшити виробництво, не пояснюючи при цьому, як європейсько-американська противага ОПЕК це може зробити. Планується, що на зустрічі в Німеччині визначиться, яким чином нова організація проводитиме спільні закупівлі та розподілятиме отримані обсяги нафти серед країн-споживачів.
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що як шостий пакет санкції вдарить по РФ та чи виникне дефіцит у ЄС. Шостий пакет санкцій проти рф, який ЄС остаточно затвердив 3 червня, боляче вдарить по гаманцю та економіці окупантів. Санкції передбачають часткове ембарго на нафту і нафтопродукти.На думку експерта, доходи від продажу нафти і продуктів йдуть на озброєння російської армії.

Зростання цін на нафту: США, Великобританія та Євросоюз збираються створити контр-ОПЕК

США, Великобританія та Євросоюз збираються створити контр-ОПЕК (фото з відкритих джерел)



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.bfmtv.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини