Головна Новини Політика зовнішня політика Зовнішня і внутрішня політика: Кулеба розповів, з чого складатиметься стратегія деокупації Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Зовнішня і внутрішня політика: Кулеба розповів, з чого складатиметься стратегія деокупації Криму

Ключовою ініціативою в цій стратегії є Кримська платформа

16 березня 2021, 13:55
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що стратегія деокупацію і реінтеграції анексованого Криму буде складатися з двох блоків. Перший — це внутрішня політика, другий — зовнішня. Про це стало відомо на брифінгу глави МЗС 16 березня.

Зовнішня і внутрішня політика: Кулеба розповів, з чого складатиметься стратегія деокупації Криму

Дмитро Кулеба - фото з відкритих джерел

За словами Кулеби, даний документ є першим після окупації Криму у 2014 році, який буде об'єднувати всі кроки і підходи для деокупації півострова.

"На виконання стратегії уряд затвердить детальний план заходів, що саме буде робитися. Цей план заходів буде складатися з двох блоків. Перший — це внутрішня політика. Другий — це те, що треба зробити у зовнішній політиці. За міжнародний аспект буде відповідати Міністерство закордонних справ", — заявив Кулеба.

Міністр зазначив, що ключовою ініціативою в цій стратегії є Кримська платформа.

"Я вважаю, що через сім років після початку незаконної окупації Криму Російською Федерацією, після всіх системних порушень прав людини, що зробила Росія на окупованих територіях... це не тільки політично і юридично, а й морально правильно підтримати Кримську платформу", — сказав він.

Також Кулеба додав, що "нервова, місцями істерична реакція" Російської Федерації на Кримську платформу підтверджує, що Україна знаходиться на правильному шляху.

Як раніше повідомляли "Коментарі", президент Володимир Зеленський зазначив, що Україна вперше за сім років анексії Криму підготувала Стратегію деокупації і реінтеграції півострова. За його словами, Кримська платформа об'єднує світ, щоб повернути Україні українське. Також президент зазначив, що Крим — це Україна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини