Головна Новини Політика зовнішня політика Знижка у 50% від Зеленського за транзит Україною для компаний з Європи й Росії: що означає цей крок
commentss НОВИНИ Всі новини

Знижка у 50% від Зеленського за транзит Україною для компаний з Європи й Росії: що означає цей крок

Наша країна хоче пришвидшити подолання газової кризи

23 жовтня 2021, 21:30
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський пропонує знижку в 50% за транзит газу, який перевищує закріплені угодою обсяги в 40 мільярдів кубометрів на рік. Саме так наша країна хоче пришвидшити подолання газової кризи в Європі.

Знижка у 50% від Зеленського за транзит Україною для компаний з Європи й Росії: що означає цей крок

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

Про це він сказавши в інтерв'ю Bloomberg.

"Україна пропонує додаткові обсяги транзиту всім потенційним транзитерам. Хотіли б залучити як клієнтів європейські компанії, але додатково обсяги транзиту доступні й для "Газпрому" ", — наголос очільник нашої країни. "Газпром" не відповів на запит Bloomberg стосовно цієї пропозиції.

Володимир Зеленський повідомив, що збільшення кількості транзиту газу Україна обговорює з Німеччиною та ЄС. Він має надію, що вже швидко будуть розпочаті переговори з цього питання, яке є важливим для європейської спільноти.

За его словами, наша країна своєю чергою буде гарантувати транзит й спеціальні антикризові умови для транзиту газу, який транспортуватиметься за межами договірних обсягів.

"Зрозумійте правильно: я певен, якщо не зробити цього просто зараз, втрати Європи цієї зими будуть  надзвичайними", — каже український очільник.

Нагадаємо, що сайт "Коментарі" інформував про те, що Україна, Молдова та газ: експерт пояснивши щедрий жест української влади. Україна допоможе Молдові з газом. Рада національної безпеки та оборони України доручили уряду розглянуто це питання, про що стало відомо ввечері 22 жовтня. Раніше парламент Молдови за пропозицією уряду ввів режим надзвичайного стану через дефіцит газу в країні. Що коїться у Молдові та чому Україна зроби логічний крок, видання "Коментарі" розповів експерт національного інституту стратегічних досліджень Артем Філіпенко.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини