Головна Новини Політика зовнішня політика Злочини рф в Україні: Рада ООН з прав людини проголосувала за початок розслідування
commentss НОВИНИ Всі новини

Злочини рф в Україні: Рада ООН з прав людини проголосувала за початок розслідування

Злочини, які окупанти творили районах Київської, Чернігівської, Харківської та Сумської областей, будуть розслідуватися

12 травня 2022, 22:34
Поділіться публікацією:
На черговому засіданні Рада ООН з прав людини проголосувала за початок розслідування імовірних порушень прав людини та міжнародного гуманітарного права російськими військами на звільнених територіях України. Про це повідомляють у Міністерстві з питання реінтеграції тимчасово окупованих територій України.
У повідомленні йдеться, що також підтримано посилення контролю щодо "погіршення ситуації з правами людини в Україні внаслідок російської агресії", особливо з огляду на події в Маріуполі.
"Його представники звернулися до незалежної міжнародної слідчої комісії для проведення розслідування подій у районах Київської, Чернігівської, Харківської та Сумської областей. Також на їхнє прохання Верховний комісар ООН з прав людини на наступній сесії у червні цього року має представити доповідь про порушення прав людини та гуманітарну ситуацію в Маріуполі. Рада ООН з прав людини підтверджує свою вимогу негайно припинити військові дії проти України та закликає рф надати міжнародним правозахисникам доступ до депортованих українців",- йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Канада сплатила в ООН розслідування порушень прав людини в Україні. Керівництво Канади заплатило 2,5 мільйона канадських доларів у Раду з прав людини ООН  для підготовки звіту про порушення прав людини в Україні. Окрім цього, як повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ країни, Канада також має намір притягнути винних до відповідальності за порушення міжнародного гуманітарного права. Як зазначають у прес-службі зовнішньополітичного відомства Канади, цей моніторинг сприятиме майбутнім українським та міжнародним зусиллям щодо притягнення до відповідальності за порушення міжнародного гуманітарного права.

Злочини рф в Україні: Рада ООН з прав людини проголосувала за початок розслідування

Злочини рф будуть розслідуватися (фото з відкритих джерел)



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини