Головна Новини Політика зовнішня політика Журналісти помстилися Польщі за «злив» про «недружнього» Зеленського: до чого тут Сікорський
commentss НОВИНИ Всі новини

Журналісти помстилися Польщі за «злив» про «недружнього» Зеленського: до чого тут Сікорський

Заяву про вирішення проблеми Криму Сікорський зробив майже тиждень тому під час неформальної дискусії

сьогодні, 17:39
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський зробив свою заяву про "референдум" в Криму під час нічної неформальної дискусії в форматі "night cup" пізно ввечері 13 вересня, відзначив політолог Володимир Фесенко. Він припустив, що скоріше за все це була неофіційна думка Сікорського про те, як можна було б розв’язати проблему Криму компромісним шляхом. Але жодних офіційних заяв на цю тему Сікорський на конференції YES не робив, додав експерт.

Журналісти помстилися Польщі за «злив» про «недружнього» Зеленського: до чого тут Сікорський

Зеленський і Сікорський

При цьому Фесенко припустив, чому заяву Сікорського почали тиражувати майже через тиждень після того, як вона була зроблена.

"Ризикну припустити, що вся колотнеча навколо "заяви Сікорського" розпочалася як наслідок інформації, яка з’явилася в польських ЗМІ, про емоційно напружену зустріч між Президентом України Володимиром Зеленським і міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським. На інформаційно-політичні "витоки" поляків наші відповіли своїми "витоками", — відзначив політолог.

При цьому Фесенко відзначив, що саму ідею Сікорського щодо Криму критикують правильно.

"По-перше, вона є нереалістичною. Майже напевно можна сказати, що Путін на такий "компроміс" не погодиться. Не для того він захоплював і анексував Крим, щоб потім передавати його під контроль ООН. Але найбільш хибною є ідея референдуму, та ще за 20 років. За цей час русифікація Криму в усіх сенсах тільки посилиться, відбудеться зміна поколінь (а Росія вже 10 років ідеологічно форматує мешканців Криму) і результат такого референдуму буде відомий заздалегідь", — відзначив Фесенко.

За його словами, навіть дивно, що такі розумні західні політики як Радослав Сікорський все ще марять ідеями "демократичних компромісів" для розв’язання проблеми тих територій України, які окупувала і анексувала Росія.

При цьому Фесенко вважає, що Сікорському обов’язково треба відреагувати на весь цей "інформаційний шум" про його "заяву" і пояснити свою позицію, щоб зняти ще одну, суто штучну конфліктну проблему і в без того непростих стосунках між Польщею і Україною на сьогоднішній день.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Сікорський запропонував передати Крим під юрисдикцію ООН і провести там чесний референдум.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини