Головна Новини Політика зовнішня політика Железняка звільнили з посади голови фракції ще в липні, - Устінова про порушення регламенту
commentss НОВИНИ Всі новини

Железняка звільнили з посади голови фракції ще в липні, - Устінова про порушення регламенту

Цього тижня вона виконує обов'язки голови фракції "Голос"

22 жовтня 2021, 15:00
Поділіться публікацією:

Железняка звільнили з посади голови фракції ще в липні, - Устінова про порушення регламенту

Фракція буде вибирати нового голову і заступника, фото з відкритих джерел

Народного депутата Олександру Устінову обрали тимчасовим виконувачем обов'язків голови фракції "Голос". Кореспондент порталу "Коментарі" поспілкувалася з Олександрою Юріївною та запитала чому усунення відбулося саме зараз, а не тоді, коли було прийнято відповідне рішення.

Народний депутат розповіла, що колишній голова Верховної Ради не зачитував про звільнення колишнього голови фракції Ярослава Железняка з посади, а тому той вважався чинним очільником політсили. Хоча рішення про усунення Ярослава Железняка з посади голови фракції було прийнято голосами більшості фракції ще в липні.

"На жаль, це рішення блокувалося колишнім головою Верховної Ради, який є близьким другом Железняка. Є лист регламентного комітету, який чітко говорить про порушення регламенту. Тому що коли Железняк був призначений на посаду, він обіймав посаду заступника голови податкового комітету. Це єдиний голова фракції в парламенті, який паралельно обіймав дві посади. Це порушення закону", наголосила Олександра Устінова.

Увесь цей час фракція не проводила засідання. На наступному пленарному тижні, в понеділок, буде проведено засідання фракції на якому буде обрано нового голову і заступника. Нардеп висловила сподівання, що буде обрано нового керівника в легітимний спосіб. Цього тижня  вона очолює тимчасово фракцію "Голос".

"Після того, як він вже не обіймає посаду голови фракції, робота фракції буде розблокована. Тому що більше ніж півроку жодних засідань фракції не проводилося. Документи, які він надсилав від імені фракції, з членами фракції ніколи не обговорювалися", — запевнила Устінова.

Як повідомляв портал "Коментарі", 22 жовтня з Олександрою Устіновою стався інцидент — їй на голову впав засув з дверей та травмував. Жінці надали допомогу колеги. Політик пройде обстеження та зробить магнітно-резонансну томографію голови. Лікарі порадили їй також поставити крапельницю з ліками.



 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини