Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський зустрівся з новим прем'єром Британії: говорили про удари по території РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський зустрівся з новим прем'єром Британії: говорили про удари по території РФ

Президент України та новий прем'єр Британії провели першу зустріч

10 липня 2024, 21:54
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський провів першу зустріч із новим прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером.

Зеленський зустрівся з новим прем'єром Британії: говорили про удари по території РФ

Зеленський зустрівся зі Стармером. Фото з відкритих джерел

Український лідер обговорив з Кіром Стармером дозвіл Великобританії завдавати удари ракетами Storm Shadow по військових обʼєктах на російській території та практичну реалізацію такого рішення.

"Дякую (Великобританії, — ред.) за усі військові та фінансові пакети для нашої держави. Вранці я прочитав про дозвіл на використання ракет Storm Shadow по військових обʼєктах на території РФ. І сьогодні ми мали можливість обговорити практичну реалізацію цього рішення", — повідомив Володимир Зеленський.

Глава держави також висловив британському прем'єру вдячність за незмінну підтримку України та українців.

Як відомо, відповідаючи на питання агентства Bloomberg, Кір Стармер погодився, що Україна має самостійно вирішувати, як використовувати ракети Storm Shadow, надані Великобританією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що РФ змогла роздобути боєголовку британської крилатої ракети Storm Shadow, і тепер вивчає її. Російські пропагандисти опублікували відео, на якому нібито показано, як інженер оглядає неушкоджену боєголовку і описує її на камеру. Як зазначає видання, неушкоджена боєголовка могла бути отримана від ракети, яка вийшла з ладу або була збита. На відео російський військовий інженер, вказуючи на сірий металевий предмет розміром з невеликий газовий балон, заявляє, що це проникаюча боєголовка ракети Storm Shadow, відомої також під французьким позначенням Scalp.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини