Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський зустрівся з новим генсеком НАТО: про що говорили
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський зустрівся з новим генсеком НАТО: про що говорили

Київ відвідав новий генсек Альянсу Марк Рютте

3 жовтня 2024, 22:57
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський назвав знаковим перший візит нового очільника НАТО Марка Рютте до України.

Зеленський зустрівся з новим генсеком НАТО: про що говорили

Зеленський зустрівся з Рютте. Фото з відкритих джерел

"Сьогодні в Києві з першим візитом був новий керівник НАТО Марк Рютте. Це знаковий його візит в Україну – одразу після набуття повноважень генсека Альянсу. І головне тепер – реально наповнити такий пріоритет рішеннями. Зрозуміло, як важливо повністю виконувати кожну нашу домовленість з партнерами про оборонну підтримку. Вчасність у підтримці – це стійкість на фронті. Фронт має бути посилений. І далекобійність нарешті має бути забезпечена саме так, як це потрібно для завершення цієї війни. Всі в Альянсі розуміють, які є потреби", — наголосив Володимир Зеленський.

Президент відзначив, що не менш важливо перед зимою забезпечити Україну ППО та досягнути прогресу для спільного збиття російських ракет і дронів.

"Ми бачимо, що однією з головних причин дефіциту безпеки у небі України і, зокрема, поруч із кордонами НАТО є дефіцит рішень про спільну роботу, про спільний захист. Те, що працює у небі Близького Сходу і допомагає обороні Ізраїлю, може працювати і в небі нашої частини Європи, в Україні, так само допомагаючи рятувати життя. Є спеціальні технічні рішення, є цілком дієва тактика", — заявив очільник України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники продовжують наступати на Покровському напрямку та дедалі ближче підбираються до міста Селидове. Як повідомив лейтенант ЗСУ із позивним "Алекс", ворог наблизився до Селидового з півдня та може створити велику загрозу ЗСУ у місті. "Армія РФ просунулася на півдні і закріпилася у посадках. Прямо звідти 1-1,5 км до міста, що створює велику загрозу для захисників Селидового", — повідомив лейтенант ЗСУ з позивним "Алекс".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини