Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський зустрівся з Меркель: про що говорили політики
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський зустрівся з Меркель: про що говорили політики

Політики обговорили ситуацію в Донбасі

1 листопада 2021, 22:11
Поділіться публікацією:

Український очільник Володимир Зеленський мав зустріч з  німецьким політиком Ангелою Меркель, яка ще поки виконує свої обов’язки канцлера. Ця подія мала місце під час форуму з екології в Глазго.  Про це інформує в соціальних мережах сам Зеленський.

Зеленський зустрівся з Меркель: про що говорили політики

Володимир Зеленський та Ангела Меркель, лідери України та Німеччини (twitter.com/ZelenskyyUa)

Високопосадовці двох європейських країн обговорили ситуацію в Донбасі, зокрема, присвятили час важливій проблемі врегулювання військового протистояння.

За словами Володимира Зеленського, на часі проведення зустрічі разом з пані Меркель вони обговорювали ситуацію на Сході України та результати переговорів для припинення військового конфлікту. Також говорили про кризу енергоносіїв в Європі та шляхи входу зі складної ситуації. Ще згадали  проблемні питання у відносинах нашої та німецької сторін.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Путін заявив Меркель і Макрону, що тепер вирішувати всі питання по Україні буде без її присутностіПрезидент Франції Еммануель Макрон і поки ще чинний канцлер ФРН Ангела Меркель вирішили поцікавитися думкою не тільки президента України Володимира Зеленського, а й президента Росії Володимира Путіна щодо прискорення врегулювання конфлікту на Донбасі. Як і з Зеленським лідери поговорили з Путіним телефоном.На офіційному ресурсі Кремля повідомляється, що занепокоєння викликає "пробуксовка врегулювання внутрішньоукраїнські кризи". В ході розмови знову було підкреслено важливість виконання Мінських угод, які було підписано в 2015 році. Було також досягнуто розуміння щодо подальшої співпраці та взаємодії Німеччини, Франції та РФ в рамках "Нормандського формату". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини