Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський зробив заяву щодо плану Б для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський зробив заяву щодо плану Б для України

Володимир Зеленський пояснив, чи має Україна план Б для вступу до Європейського Союзу.

13 грудня 2023, 15:05 comments1924
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Володимир Зеленський заявив, що Україна зробила все необхідне, аби почати переговори про вступ до ЄС та не створює плану Б для інших можливостей. За словами президента наразі блокування відбувається лише з боку Угорщини.

Зеленський зробив заяву щодо плану Б для України

Зеленський заперечив, що Україна має план Б. Фото з відкритих джерел

Після візиту до США Володимир Зеленський прилетів до Норвегії де зустрінеться з європейськими лідерами в рамках другого саміту Україна-Північна Європа. Під час пресконференції Зеленський прокоментував ситуацію щодо вступу України до ЄС.

"Україна зробила все, щоб не давати жодного шансу тій чи іншій державі блокувати початок переговорів. Тут питання тільки стійкості країн ЄС", — сказав Зеленський.

Президент наголосив, що Україна цього року не дала Росії шансу на перемогу, а російська армія не змогла захопити жодного населеного пункту. Володимир Зеленський вважає, що Україна має лише один шлях до Європейського Союзу, тому не планує створювати альтернативних планів.

"Якщо не буде позитивного результату — питання не в плані Б, у нас є тільки один план — це наш вибір — бути в ЄС. Якщо не буде там позитиву — це буде говорити про те, що Путін наклав вето на це рішення", — підсумував Зеленський.

Нагадаємо, що Віктор Орбан повторив рішення Угорщини заблокувати переговори про вступ України до ЄС, попри схвалення від усіх інших країн Союзу. Орбан пропонує Європейському Союзу альтернативне рішення яке полягає у "стратегічному співробітництві" з Україною.

Раніше портал "Коментарі" повідомляли, що ЗМІ звернули увагу на зміну слів президента США Джо Байдена під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

Також "Коментарі" писали про Урсулу фон дер Ляєн, яка назвала подію, що стане для України остаточною перемогою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини