Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський збирається до Німеччини: Що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський збирається до Німеччини: Що відомо

Поїздка до Берліну матиме і символічне, і представницьке, і політично-економічні цілі

11 квітня 2023, 15:10
Поділіться публікацією:

Про можливий візит президента України Володимира Зеленського до Німеччини у травні повідомило видання Bild із посиланням на джерела у німецьких урядових колах. Такий візит матиме як символічне, так і прикладне значення. Про це сказав політолог-міжнародник, директор Центру громадських досліджень “Український меридіан” Дмитро Левусь у Телеефірі, пишуть "Коментарі".

Зеленський збирається до Німеччини: Що відомо

Потенційний візит Зеленського до Берліну: можливі теми та цілі

Коментуючи повідомлення ЗМІ про те, що під час візиту відбудеться церемонія нагородження Міжнародною премією імені Карла Великого, лауреатами якої цьогоріч стали президент України Володимир Зеленський та український народ, Левусь наголосив, що навряд чи Зеленський поїхав би лише для здобуття премії.

“Насправді це візит, який демонструє, що Україна впевнено вийшла з того стану, в якому була після початку повномасштабної війни. З символічного погляду, це візит, який показує, що Україна продовжує рух до Європи і говорить саме зі країнами, які визначають характер Європи”, — коментує політолог-міжнародник.

Він також зазначив, що якщо візит Зеленського до Польщі був насамперед присвячений військово-технічному співробітництву, візит до Німеччини стане “візитом про економіку”.

“Про розширення економічного співробітництва та отримання економічної допомоги. Я думаю, що там буде оформлено певні речі у напрямку отримання Україною фінансової допомоги та допомоги у реновації та реконструкції України після війни”, — вважає Дмитро Левусь.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що Верховна Рада України на пленарному засіданні 10 квітня прийняла 11 Законів, 6 законопроєктів і дві постанови. Серед документів і ті, що стосуються імпорту товарів для потреб оборони.

Писали "Коментарі" також, що Україна має всі умови для виготовлення ядерного озброєння і може собі повернути статус ядерної держави.

Читайте також на шпальтах "Коментарів" — союзник України готується передативинищувачі: є кілька умов.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини