Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський збирає дипломатів у своїй резиденції "Синєгора": які теми будуть обговорювати
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський збирає дипломатів у своїй резиденції "Синєгора": які теми будуть обговорювати

Зеленський говоритиме про подальше зміцнення проактивної зовнішньої політики нашої держави

17 грудня 2021, 18:55
Поділіться публікацією:

В резиденції  "Синєгора", що розміщена в Карпатах,  очільник нашої держави Володимир Зеленський  має намір провести захід для закордонних дипломатів – конференцію для послів України. Вона відбудеться 21-22 грудня і називатиметься "Дипломатія 30. Стратегія сильної держави". Про це інформує пресслужба Міністерства закордонних справ.

Зеленський збирає дипломатів у своїй резиденції "Синєгора": які теми будуть обговорювати

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

 Під час конференції глава держави ознайомить дипломатів, які працюють в Україні, з ключовими завданнями, які передбачає Стратегія зовнішньополітичної діяльності України.

 За оприлюдненою інформацією, очільник МЗС Дмитро Кулеба зробить акцент на дипломатичних підсумках цього року, що минає та окреслить пріоритетні напрямки роботи очолюваного відомства у 2022 році.

Він зверне увагу учасників конференції  на  подальшому зміцненні проактивної зовнішньої політики України. Це – дієва протидія  агресії РФ, сприяння виходу на нові зовнішні ринки  українських експортерів, створення сприятливого бізнес-середовища для іноземних інвестицій. Також захист прав та інтересів українців за кордоном, спрощені умови  поїздок співвітчизників до різних країн світу.  

Керівник уряду країни Денис Шмигаль, спікер українського парламенту Руслан Стефанчук та секретар РНБО Олексій Данілов братимуть участь у пленарній сесії на другий день роботи заходу.

 Перед послами нашої країни виступить почесний гість заходу, очільник МЗС республіки Польща Збігнєв Рау.

Очільниця німецького дипломатичного відомства  Анналена Бербок  вітатиме послів  в нашій країні за посередництвом відео. 

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Зеленський хоче офіційної підтримки України на шляху до членства в ЄС ще від трьох держав.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини