Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський заявив про історичний тиждень: що очікувати найближчим часом
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський заявив про історичний тиждень: що очікувати найближчим часом

25 червня офіційно стартуватиме початок переговорів про вступ України до Європейського Союзу.

24 червня 2024, 10:00 comments1019
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент України Володимир Зеленський розповів, що 25 червня стане фактичним початком переговорів про вступ України до Європейського Союзу. За словами президента, це "історичний тиждень" до якого Україна йшла десятиліттями.

Зеленський заявив про історичний тиждень: що очікувати найближчим часом

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський заявив, що урядова делегація буде присутня в Брюсселі, адже Україна готується до нового етапу у відносинах з ЄС.

"ЄС уже затвердив переговорну рамку для України, і 25 червня очікуємо фактичного початку перемовин. Реально історичний тиждень. Десятиліття Україна саме до цього прийшла, і цей результат – це особистий результат кожного, хто обрав для себе 24 лютого Україну", — сказав Зеленський.

Угорщина тривалий час блокувала ухвалення процесу про початок переговорів України до ЄС. Будапешт заявляв, що Україна робить недостатній прогрес у питанні національних меншин. Однак, після запевнень, що вимоги Угорщини будуть виконані, Будапешт зняв своє вето.

Таким чином, Україна 25 червня отримає офіційний старт переговорів про вступ до Європейського Союзу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про повідомлення голови дипломатії ЄС Жозепа Борреля, який запевнив, що Європейський Союз знайшов механізм, як подолати вето Угорщини на купівлю зброї для України коштом доходів від заморожених активів Росії. За словами Борреля, Будапешт не зможе накласти вето, адже Угорщина не підтримала попередню угоду.

Також "Коментарі" писали про російського диктатора Володимира Путіна, який зробив несподіваний прогноз щодо майбутнього президента України Володимира Зеленського.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини