Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський закликав провести міжнародну конференцію для підписання гарантій безпеки України
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський закликав провести міжнародну конференцію для підписання гарантій безпеки України

Володимир Зеленський звернувся до ООН із закликом провести міжнародну конференцію та підписати гарантію безпеки України. Резолюцію вже подано.

15 листопада 2022, 11:58
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні в рамках саміту G20 закликав до проведення міжнародної конференції, де буде зафіксовано елементи післявоєнної системи безпеки в євроатлантичній зоні. Серед них він назвав і гарантії безпеки для України.

Зеленський закликав провести міжнародну конференцію для підписання гарантій безпеки України

За словами Зеленського, Україна не входить до жодного зі світових альянсів, тому вторгнення Росії і почалося. Фактично країна перебуває у "сірій зоні", через що не було гарантій безпеки. Він заявив, що Україні необхідні реальні та робочі гарантії безпеки, тому українська сторона підготувала проект договору Kyiv Security Compact. Його тест уже запропоновано партнерам.

За його словами, підписання Kyiv Security Compact може відбутися навіть цього року. Крім цього, Зеленський знову наголосив, що Росія має вивести свої війська з території України. Після чого можна буде говорити про припинення бойових дій.

Зазначимо, що у Генеральній асамблеї ООН вже запропоновано Україною резолюцію, яка описує механізм компенсації збитків Росії. Наразі готується ще одна резолюція — про проведення міжнародного трибуналу з військових злочинів росіян на території України. Найближчим часом її також передадуть ООН.

Раніше Володимир Зеленський назвав 10 пунктів, які призведуть до припинення війни на території України та недопущення повторення її у майбутньому. У списку є ядерна, енергетична та продовольча безпека, звільнення полонених та повернення депортованих українців, територіальна цілісність країни та інші моменти.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що війна в Україні продовжується.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини