Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський закликав оборонку США разом створити "арсенал свободи"
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський закликав оборонку США разом створити "арсенал свободи"

Зеленський запропонував американським компаніям разом виробляти зброю

6 грудня 2023, 21:19
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський звернувся до оборонних компаній США з пропозицією спільно виробляти озброєння. Про це президент повідомив у вечірньому відеозверненні, пише портал "Коментарі".

Зеленський закликав оборонку США разом створити "арсенал свободи"

Зеленський закликав компанії США спільно виробляти озброєння. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський заявив, що Україна хоче не залежати від партнерів, а прагне стати донором безпеки для своїх сусідів після того, як зможе гарантувати власний захист від РФ. За словами президента, Україна абсолютно реально спроможна це зробити.

При цьому Володимир Зеленський закликав оборонні компанії США співпрацювати з Україною.

"Я впевнений, що ми можемо разом створити новий, потужний арсенал свободи, який буде надійним помічником для всіх вільних націй світу. Ми можемо робити разом значно більше, ніж будь-хто з нас поодинці. Тож працюймо й надалі разом. Заради більшої могутності свободи", — наголосив український президент.

Зеленський також повідомив, що делегація з України, яка наразі перебуває у Вашингтоні, представить американським колегам конкретні перспективи та можливості реалізації спільних оборонних проектів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США 6 грудня повідомили про виділення Україні нового пакету допомоги для Сил оборони у розмірі 175 мільйонів доларів. Штати передадуть ЗСУ засоби протиповітряної оборони, додаткові боєприпаси для систем HIMARS, артилерійські боєприпаси, високошвидкісні протирадіаційні ракети та протитанкові ракети.

"Коментарі" також повідомляли, що у Міністерстві оборони США заявили, що прийняття пакета фінансування для допомоги України у Конгресі є невідкладним та необхідним рішенням. Пентагон закликав Конгрес США якомога швидше проголосувати за допомогу Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини