Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський ввів в дію рішення РНБО про витрати на оборону
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський ввів в дію рішення РНБО про витрати на оборону

Володимир Зеленський своїм указом ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 14 травня 2021 року

19 травня 2021, 00:41
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський підписав указ № 196/2021 про введення в дію рішення Ради нацбезпеки і оборони від 14 травня 2021 року, яка передбачає збільшення витрат на безпеку і оборону України. Відповідний документ опублікований на сайті Офісу президента.

Зеленський ввів в дію рішення РНБО про витрати на оборону

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

"Ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 травня 2021" Про пропозиції до Бюджетної декларації на 2022-2024 роки по статтях, пов'язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України", — зазначають в документі.

Згідно з рішенням РНБО, про який йдеться в указі, в бюджеті на 2022-2024 роки видатки на забезпечення національної безпеки і оборони України повинні скласти не менше 5% від запланованого обсягу валового внутрішнього продукту для цього сектора:

Як повідомляли раніше за словами посла України в Сполучених Штатах Америки Оксани Маркарової, українська сторона готова до будь-яких форматів зустрічі між главами держав Володимиром Зеленським та Джо Байденом. Вона також розповіла про підготовку можливої зустрічі президентів. 

Нагадаємо, що президент США Джо Байден може приїхати в Україну з офіційним візитом на 30-й День Незалежності 24 серпня 2021 року. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на спільній пресконференції з держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Гарант зазначив, що ця зустріч буде дуже важливою для розвитку двосторонніх відносин між Україною і США. Крім цього президент України заявив, що Америка буде збільшувати військову та фінансову підтримку для нашої держави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини