Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський вперше поговорив зі спікером Палати представників: про що домовилися
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський вперше поговорив зі спікером Палати представників: про що домовилися

Політики говорили про американську допомогу Україні, яку блокує Республіканська партія

28 березня 2024, 21:59
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський вперше провів телефонні переговори зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном.

Зеленський вперше поговорив зі спікером Палати представників: про що домовилися

Зеленський провів телефонну розмову з Майком Джонсоном. Фото з відкритих джерел

Згідно з повідомленням Офісу президента України, Володимир Зеленський поінформував Майка Джонсона про поточну ситуацію на фронті та відзначив значне посилення російського повітряного терору.

"У цій ситуації швидке схвалення Конгресом допомоги для України критично важливе. Ми усвідомлюємо, що в Палаті представників є різні позиції щодо того, як це зробити, але головне, щоб питання допомоги Україні залишалося чинником об'єднання", — заявив Володимир Зеленський.

Український президент також обговорив з американським сенатором необхідність якнайшвидшого перекриття джерел, з яких Росія фінансує війну, та використання заморожених російських активів на користь України.

Володимир Зеленський додав, що Україна розраховує на лідерство Конгресу США у перерахованих питаннях.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники сповільнили наступальні операції в районі окупованого міста Авдіївка Донецької області, повідомив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. За словами офіцера ЗСУ, сповільнення темпів наступу росіян не означає, що вони зупинили спроби штурмів.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що у Москві різко збільшилася кількість справ про порушення правил в'їзду в Росію іноземцями (стаття 18.8 КоАП) після теракту в "Крокус сіті холі". Після нападу на "Крокус" у містах РФ посилилися облави на мігрантів. У Москві поліція організувала рейди по гуртожитках. Також силовики нагрянули на склад Wildberries у підмосковній Електросталі, де було затримано щонайменше сорок осіб. При цьому особлива увага приділяється уродженцям Таджикистану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини