Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський: Україна готова ухвалити рішення про припинення війни на новому чотиристоронньому саміті
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський: Україна готова ухвалити рішення про припинення війни на новому чотиристоронньому саміті

У зустрічі мають взяти участь Україна, Росія, Франція та Німеччина

11 січня 2022, 14:00
Поділіться публікацією:

Україна готова прийняти необхідні рішення для припинення війни на східних окупованих територіях на новому саміті лідерів України, Росії, Франції та Німеччини. Таку заяву зробив у вівторок, 11 січня, президент України Володимир Зеленський. Про це повідомляє Reuters.

Зеленський: Україна готова ухвалити рішення про припинення війни на новому чотиристоронньому саміті

Президент України Володимир Зеленський виступає під час щорічної прес-конференції на авіазаводі «Антонов» у Києві - Reuters

"Настав час домовитися про припинення конфлікту, і ми готові до необхідних рішень під час нового саміту лідерів чотирьох країн", — сказав Зеленський.

У цій же заяві глава штабу Зеленського Андрій Єрмак зазначив, що Україна хоче домовитися про такі заходи, як припинення вогню та обмін полоненими.

Вашингтон і Київ стверджують, що десятки тисяч російських військ, які переміщуються на відстані удару від України, можуть готувати новий військовий наступ.

Як повідомляли раніше "Коментарі", заступник держсекретаря США Венді Шерман заявила, що поки не знає, чи готова Росія до деескалації ситуації з Україною після масового нарощування російських військ біля кордону України та побоювань можливого вторгнення. Шерман зустрілася із заступником міністра закордонних справ Росії Сергієм Рябковим у рамках першого з трьох серій двосторонніх переговорів, запланованих на цей тиждень. Вона сказала журналістам, що сесія була "відвертою", але говорити про те, чи серйозно Кремль ставиться до дипломатії, поки що зарано. Шерман сказала, що США "безперечно закликали Росію до деескалації".

Після зустрічі Рябков заявив журналістам, що, незважаючи на занепокоєння Америки щодо нарощування російських військ вздовж українського кордону, Москва не має наміру розпочинати військові дії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Александр

11 січня 2022, 15:56

Оборонительные бои - это война?, и где?. Какие могу решения по прекращению войны? Отказ: от Крыма; оккупированных территорий на Донбасе; НАТО; ЕС; современного вооружения и модернизации ВСУ, ах да еще очевидно потребуют "Welkome to Ukraine" убрать и заменить на "Добро пожаловать Россия-матушка". Какие еще решения может предложить В.Зеленский, что бы прекратить войну?.


Новини