Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський та Макрон обговорили поновлення роботи Нормандського формату
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський та Макрон обговорили поновлення роботи Нормандського формату

На початку січня Франція та Німеччина ініціювали нову зустріч у "нормандському форматі"

29 січня 2022, 02:00
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський разом із президентом Франції Еммануелем Макроном розглянули питання відновлення Нормандського формату. Про це повідомив Зеленський у Instagram. Нагадаємо, що на початку січня Франція та Німеччина ініціювали нову зустріч у "нормандському форматі" протягом наступних тижнів для пошуку шляхів урегулювання ситуації на Донбасі.

Зеленський та Макрон обговорили поновлення роботи Нормандського формату

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

Також нещодавно у Парижі завершилася зустріч політичних радників лідерів країн Нормандського формату, що тривала понад 8 годин. За результатами заходу погодили спільне комюніке та домовилися про наступну зустріч через два тижні у Берліні. Як зазначив глава Офісу Президента Андрій Єрмак, дипломати погодили фінальне комюніке про безумовне дотримання перемир'я. Розмова з другом та надійним партнером України Еммануелем Макроном. Ми раді відновленню роботи Нормандського формату – це один із кроків заради миру”, – наголосив Зеленський.

Він також наголосив, що доки існує "сприятливий клімат" для діалогу, потрібно наповнювати час зустрічами та переговорами. Поки тривають дипломатичні зусилля, можливість подальшої ескалації зменшується", — зазначив Президент України.

Нагадаємо, Еммануель Макрон сподівається почути від президента Росії запевнення, що у планах Кремля немає намірів нападати на Україну. Саме для того, щоб почути роз'яснення, що називається з перших вуст, президент Франції має намір провести у п'ятницю телефонну розмову зі своїм російським колегою. Як передає портал "Коментарі", Макрон сказав на спільній пресконференції з канцлером ФРН Олафом Шольцом

Еммануель Макрон висловив сподівання, що за підсумками розмови з Путіним він отримає роз'яснення щодо накопичення російських військ біля українського кордону. Також Макрон разом із Шольцем підтвердили інформацію про те, що ЄС спільно зі США готовий запровадити жорсткий пакет санкцій проти Росії, якщо Москва зважиться на відкрите вторгнення в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини