Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський розповів, на що РФ робить ставку й як сприймає реакції Заходу
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розповів, на що РФ робить ставку й як сприймає реакції Заходу

Президент наголосив, що велика битва за Донбас почнеться найближчим часом

18 квітня 2022, 00:20
Поділіться публікацією:

Зеленський розповів, на що РФ робить ставку й як сприймає реакції Заходу

Фото Фейсбук

Президент в промові наголосив, що світ має запровадити новий пакет жорстких санкцій проти росії, яка вчиняє геноцид українців. Глава держави підкреслив, що до деяких країн Україна вже звертається з проханням про передачу озброєння вже 53 дні, а від деяких чує вислови, що можливе постачання лише в травні.

Тоді як в рф готуються до наступальної операції та хочуть знищити Донбас, стерти з лиця землі населені пункти Луганської та Донецької областей. Українські захисники та захисниці роблять все, що від них залежить.

"Ті, хто має потрібну нам зброю і притримує її, повинні знати, що і від них залежить доля цієї битви, доля цих людей, які можуть бути врятовані. Кожна затримка зброї, кожне політичне затягування — це дозвіл росії забирати життя українців. Саме так росія це трактує", — наголосив Зеленський.

Доля тих, хто перебуває в окупації, полоні та блокаді, тих, хто продовжує жити в регіонах, де ведуться бойові дії й потерпає від обстрілів, гине від куль, залежить від тих, хто затягує поставку озброєння. Адже окупанти не дають гуманітарних коридорів з міст в блокаді, викрадають гуманітарну допомогу, доводять українців до голоду, вбивають мирних мешканців, викрадають людей, катують їх чи депортують силою до рф.

Всі ці злочини проти мирного населення повинні мати реакцію світу — санкції проти всієї банківської системи рф, ембарго на енергоносії. Адже ставка росії на хаос на паливних ринках Європи не повинна спрацювати.

Як повідомляв портал "Коментарі", окупанти планують мобілізувати українців ще в двох регіонах. Окупанти планують провести псевдореферендум та проголосити так звану “херсонську народну республіку”. Є інформація серед місцевих на окупованих територіях, що після цього їх змушуватимуть йти воювати проти ЗСУ на боці росії.

Розвідники розповіли, що насправді відбувається серед військової верхівки РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини